Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Borhabkrém aszalt áfonyával recept

Borhabkrém aszalt áfonyával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 4 pohárhoz:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
    • 12 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 2 dl édes fehérbor
    • 5 dkg aszalt áfonya
    • 0,5 dl vörösbor

    Elkészítése:

    Az áfonyára öntsük rá a megmelegített vörösbort és hagyjuk legalább egy órát állni, hogy jól magába szívja. Ezután öntsük bele egy szűrőbe és hagyjuk teljesen lecsepegni.

    A tojássárgához adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd keverjük simára. Ezután keverjük hozzá a fehérbort is.

    Ezután gőzfürdő fölött, állandó keverés mellett, pár perc alatt főzzük sűrűre. Amikor már kellően besűrűsödött és jó habos, vegyük le és hűtsük éppen csak langyosra.

    A langyosra hűlt borhabot ezután kanalazzuk a poharakba, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

    Tálalás előtt a lecsepegtetett áfonyát rakjuk rá a borhabkrém tetejére, majd úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá