Borhabkrém aszalt áfonyával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók 4 pohárhoz:

  • 6 tojássárga
  • 12 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 dl édes fehérbor
  • 5 dkg aszalt áfonya
  • 0,5 dl vörösbor

Elkészítése:

Az áfonyára öntsük rá a megmelegített vörösbort és hagyjuk legalább egy órát állni, hogy jól magába szívja. Ezután öntsük bele egy szűrőbe és hagyjuk teljesen lecsepegni.

A tojássárgához adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd keverjük simára. Ezután keverjük hozzá a fehérbort is.

Ezután gőzfürdő fölött, állandó keverés mellett, pár perc alatt főzzük sűrűre. Amikor már kellően besűrűsödött és jó habos, vegyük le és hűtsük éppen csak langyosra.

A langyosra hűlt borhabot ezután kanalazzuk a poharakba, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

Tálalás előtt a lecsepegtetett áfonyát rakjuk rá a borhabkrém tetejére, majd úgy kínáljuk.