Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bodzás-epres panna cotta recept

Bodzás-epres panna cotta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Bodzás-epres réteghez:

    • 2 nagyobb bodzavirág
    • 20 dkg eper
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 3 ek kristálycukor
    • 1/2 citrom reszelt héja és leve
    • 1 kk őrölt fahéj
    • 2 dl víz
    • 10 gramm porzselatin + 0,5 dl víz
    • 4-5 nagyobb szem eper felszeletelve

    Vaníliás-tejfölös réteghez:

    • 3 dl tejföl
    • 3 cs vaníliás cukor
    • 15 dkg porcukor
    • 1/2 citrom reszelt héja és leve
    • 1,5 dl habtejszín
    • 10 gramm porzselatin + 0,5 dl víz
    • kell még majd pár darab babapiskóta a panna cotta tetejére

    Elkészítése:

    Az epret folyó víz alatt mossuk meg, csepegtessük le, majd daraboljuk fel.

    A bodzavirágot csipkedjük le a száráról, majd adjuk hozzá a feldarabolt epret, a cukrot, az őrölt fahéjat, a reszelt citromhéjat és citromlevet, öntsük fel a vízzel, majd főzzük kb.10 percig.

    Ezután turmixoljuk le, majd egy szitán szűrjük, passzírozzuk át.

    A 0,5 dl vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint, és addig keverjük míg teljesen feloldódik és langyosra hűl.

    Ezután adjuk hozzá a bodzás-epres léhez és keverjük alaposan össze.

    Egy hosszúkás sütőformát béleljünk ki folpack fóliával úgy, hogy bőven túl lógjon a formán, majd öntsük bele a zselatinos keveréket és tegyük be a hűtőbe hogy megdermedjen.

    Amikor megdermedt, vegyük ki a hűtőből és szép sorba rakjuk rá a felszeletelt epret.

    A tejfölhöz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és citromlevet, majd keverjük simára (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá).

    A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint, és addig keverjük míg teljesen feloldódik, és langyosra hűl.

    Ezután adjuk hozzá a tejfölös keverékhez és szintén keverjük simára.

    A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd óvatosan keverjük hozzá a tejfölös-zselatinos keverékhez.

    Ezután egyenletesen öntsük rá a formában lévő megdermedt zselés eperre, majd rakjuk ki a tetejét babapiskótával (a babapiskótát kicsit nyomjuk bele).

    Ezután hajtsuk rá a túllógó folpack fóliát, majd tegyük be pár órára (vagy egész éjszakára) a hűtőbe hogy kellően megdermedjen.

    Tipp:

    Tálalás előtt vegyük ki a megdermedt panna cottát a hűtőből, majd borítsuk át egy tálcára. Ezután ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá