Bodzás-epres panna cotta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Bodzás-epres réteghez:
- 2 nagyobb bodzavirág
- 20 dkg eper
- 1 cs vaníliás cukor
- 3 ek kristálycukor
- 1/2 citrom reszelt héja és leve
- 1 kk őrölt fahéj
- 2 dl víz
- 10 gramm porzselatin + 0,5 dl víz
- 4-5 nagyobb szem eper felszeletelve
Vaníliás-tejfölös réteghez:
- 3 dl tejföl
- 3 cs vaníliás cukor
- 15 dkg porcukor
- 1/2 citrom reszelt héja és leve
- 1,5 dl habtejszín
- 10 gramm porzselatin + 0,5 dl víz
- kell még majd pár darab babapiskóta a panna cotta tetejére
Elkészítése:
Az epret folyó víz alatt mossuk meg, csepegtessük le, majd daraboljuk fel.
A bodzavirágot csipkedjük le a száráról, majd adjuk hozzá a feldarabolt epret, a cukrot, az őrölt fahéjat, a reszelt citromhéjat és citromlevet, öntsük fel a vízzel, majd főzzük kb.10 percig.
Ezután turmixoljuk le, majd egy szitán szűrjük, passzírozzuk át.
A 0,5 dl vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint, és addig keverjük míg teljesen feloldódik és langyosra hűl.
Ezután adjuk hozzá a bodzás-epres léhez és keverjük alaposan össze.
Egy hosszúkás sütőformát béleljünk ki folpack fóliával úgy, hogy bőven túl lógjon a formán, majd öntsük bele a zselatinos keveréket és tegyük be a hűtőbe hogy megdermedjen.
Amikor megdermedt, vegyük ki a hűtőből és szép sorba rakjuk rá a felszeletelt epret.
A tejfölhöz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és citromlevet, majd keverjük simára (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá).
A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint, és addig keverjük míg teljesen feloldódik, és langyosra hűl.
Ezután adjuk hozzá a tejfölös keverékhez és szintén keverjük simára.
A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd óvatosan keverjük hozzá a tejfölös-zselatinos keverékhez.
Ezután egyenletesen öntsük rá a formában lévő megdermedt zselés eperre, majd rakjuk ki a tetejét babapiskótával (a babapiskótát kicsit nyomjuk bele).
Ezután hajtsuk rá a túllógó folpack fóliát, majd tegyük be pár órára (vagy egész éjszakára) a hűtőbe hogy kellően megdermedjen.
Tipp:
Tálalás előtt vegyük ki a megdermedt panna cottát a hűtőből, majd borítsuk át egy tálcára. Ezután ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »