Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Békebeli keksztekercs recept

Békebeli keksztekercs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Alap:

    • 50 dkg darált háztartási keksz
    • 15 dkg darált dió
    • 15 dkg cukor
    • 3 ek cukrozatlan kakaópor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 2 dl lefőzött presszókávé
    • 1 dl tej
    • 60 ml rumaroma (ízlés szerint lehet kevesebb is)

    Krém:

    • 20 dkg vaj
    • 15 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 10 dkg kókuszreszelék

    Továbbá:

    • kókuszreszelék

    Elkészítése:

    Alap:

    A kekszhez hozzáadjuk a diót, kétféle cukrot, kakaóport. Ezután hozzáadjuk a rumaromát (mi 2 üvegcsét használtunk, de lehet nyugodtan kevesebbet is beletenni), beleöntjük a kávét és elkezdjük összegyúrni a masszát.

    Annyi tejet adjunk hozzá gyúrás közben, hogy inkább lágyabb legyen a massza, mint keményebb, de ne ragadjon.

    Krém:

    A puha vajba keverjük bele a cukrokat és a kókuszt is.

    Összeállítás:

    Vegyünk elő egy ív sütőpapírt, aminek a mérete 38*42 cm. A sütőpapírt alaposan beszórjuk kókuszreszelékkel, majd rátesszük a kekszes alapot és akkorára nyújtjuk, mint a sütőpapír. Egyenletesen rákenjük a krémet, majd a papír segítségével feltekerjük szorosan.

    Megszórjuk még kókuszreszelékkel és párszor átgörgetjük, hogy jól rátapadjon. Becsomagoljuk a sütőpapírba, majd egy darab folpackba és pár órára hűtőbe tesszük.

    Fogyasztás előtt szeleteljük.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá