Békebeli keksztekercs recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Alap:
- 50 dkg darált háztartási keksz
- 15 dkg darált dió
- 15 dkg cukor
- 3 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 dl lefőzött presszókávé
- 1 dl tej
- 60 ml rumaroma (ízlés szerint lehet kevesebb is)
Krém:
- 20 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 10 dkg kókuszreszelék
Továbbá:
- kókuszreszelék
Elkészítése:
Alap:
A kekszhez hozzáadjuk a diót, kétféle cukrot, kakaóport. Ezután hozzáadjuk a rumaromát (mi 2 üvegcsét használtunk, de lehet nyugodtan kevesebbet is beletenni), beleöntjük a kávét és elkezdjük összegyúrni a masszát.
Annyi tejet adjunk hozzá gyúrás közben, hogy inkább lágyabb legyen a massza, mint keményebb, de ne ragadjon.
Krém:
A puha vajba keverjük bele a cukrokat és a kókuszt is.
Összeállítás:
Vegyünk elő egy ív sütőpapírt, aminek a mérete 38*42 cm. A sütőpapírt alaposan beszórjuk kókuszreszelékkel, majd rátesszük a kekszes alapot és akkorára nyújtjuk, mint a sütőpapír. Egyenletesen rákenjük a krémet, majd a papír segítségével feltekerjük szorosan.
Megszórjuk még kókuszreszelékkel és párszor átgörgetjük, hogy jól rátapadjon. Becsomagoljuk a sütőpapírba, majd egy darab folpackba és pár órára hűtőbe tesszük.
Fogyasztás előtt szeleteljük.