Békebeli keksztekercs

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Alap:

  • 50 dkg darált háztartási keksz
  • 15 dkg darált dió
  • 15 dkg cukor
  • 3 ek cukrozatlan kakaópor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 dl lefőzött presszókávé
  • 1 dl tej
  • 60 ml rumaroma (ízlés szerint lehet kevesebb is)

Krém:

  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 10 dkg kókuszreszelék

Továbbá:

  • kókuszreszelék

Elkészítése:

Alap:

A kekszhez hozzáadjuk a diót, kétféle cukrot, kakaóport. Ezután hozzáadjuk a rumaromát (mi 2 üvegcsét használtunk, de lehet nyugodtan kevesebbet is beletenni), beleöntjük a kávét és elkezdjük összegyúrni a masszát.

Annyi tejet adjunk hozzá gyúrás közben, hogy inkább lágyabb legyen a massza, mint keményebb, de ne ragadjon.

Krém:

A puha vajba keverjük bele a cukrokat és a kókuszt is.

Összeállítás:

Vegyünk elő egy ív sütőpapírt, aminek a mérete 38*42 cm. A sütőpapírt alaposan beszórjuk kókuszreszelékkel, majd rátesszük a kekszes alapot és akkorára nyújtjuk, mint a sütőpapír. Egyenletesen rákenjük a krémet, majd a papír segítségével feltekerjük szorosan.

Megszórjuk még kókuszreszelékkel és párszor átgörgetjük, hogy jól rátapadjon. Becsomagoljuk a sütőpapírba, majd egy darab folpackba és pár órára hűtőbe tesszük.

Fogyasztás előtt szeleteljük.