Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Barackos-pudingos rakott keksz recept

Barackos-pudingos rakott keksz
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók 37×23-as tepsihez:

    • kb. 50 dkg háztartási keksz (négyzet alakú)
    • 6-7 db nagyobb barack
    • 25 dkg étcsoki
    • 1,5 l tej
    • 3 cs vanília puding
    • 10-12 ek kristálycukor

    Elkészítése:

    A barackokat megmossuk, ha őszi,-meghámozzuk, de ha nektarin, akkor simán csak kimagozzuk és vékony cikkekre vágjuk.

    A pudingot a tejjel és a cukorral elkészítjük, majd a tűzről levéve félretesszük.

    A tepsi aljára szép sorban végigrakunk egy réteg kekszet.

    A barackokat gondolatban elfelezzük, egyik felét rásorakoztatjuk a kekszrétegre.

    Az étcsokit kettéosztjuk. Egyik felét felolvasztjuk és annak a szintén felét rácsorgatjuk a barackokra.

    Ezután óvatosan ráöntjük a vanília pudingot ügyelve, hogy alatta maradjanak a gyümölcsök és egyenletesen elsimítjuk.

    A puding rétegre elrendezzük a barack másik felét, majd az olvasztott étcsoki szintén másik felét végigcsorgatjuk rajta.

    A rétegeket egy újabb sor keksszel zárjuk és a maradék felolvasztott étcsokival bevonjuk.

    5-6 órára (de egy éjszakára a legjobb) hűtőbe tesszük és ledermesztjük.

    Hidegen keksznyi kockákra szeletelve kínáljuk!

    Nyáron a melegben igazi hűsítő,-és egyszerűen összeállítható süti!

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá