Hozzávalók 37×23-as tepsihez:
Elkészítése:
A barackokat megmossuk, ha őszi,-meghámozzuk, de ha nektarin, akkor simán csak kimagozzuk és vékony cikkekre vágjuk.
A pudingot a tejjel és a cukorral elkészítjük, majd a tűzről levéve félretesszük.
A tepsi aljára szép sorban végigrakunk egy réteg kekszet.
A barackokat gondolatban elfelezzük, egyik felét rásorakoztatjuk a kekszrétegre.
Az étcsokit kettéosztjuk. Egyik felét felolvasztjuk és annak a szintén felét rácsorgatjuk a barackokra.
Ezután óvatosan ráöntjük a vanília pudingot ügyelve, hogy alatta maradjanak a gyümölcsök és egyenletesen elsimítjuk.
A puding rétegre elrendezzük a barack másik felét, majd az olvasztott étcsoki szintén másik felét végigcsorgatjuk rajta.
A rétegeket egy újabb sor keksszel zárjuk és a maradék felolvasztott étcsokival bevonjuk.
5-6 órára (de egy éjszakára a legjobb) hűtőbe tesszük és ledermesztjük.
Hidegen keksznyi kockákra szeletelve kínáljuk!
Nyáron a melegben igazi hűsítő,-és egyszerűen összeállítható süti!
Jó étvágyat kívánok!