Barackos-pudingos rakott keksz

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók 37×23-as tepsihez:

  • kb. 50 dkg háztartási keksz (négyzet alakú)
  • 6-7 db nagyobb barack
  • 25 dkg étcsoki
  • 1,5 l tej
  • 3 cs vanília puding
  • 10-12 ek kristálycukor

Elkészítése:

A barackokat megmossuk, ha őszi,-meghámozzuk, de ha nektarin, akkor simán csak kimagozzuk és vékony cikkekre vágjuk.

A pudingot a tejjel és a cukorral elkészítjük, majd a tűzről levéve félretesszük.

A tepsi aljára szép sorban végigrakunk egy réteg kekszet.

A barackokat gondolatban elfelezzük, egyik felét rásorakoztatjuk a kekszrétegre.

Az étcsokit kettéosztjuk. Egyik felét felolvasztjuk és annak a szintén felét rácsorgatjuk a barackokra.

Ezután óvatosan ráöntjük a vanília pudingot ügyelve, hogy alatta maradjanak a gyümölcsök és egyenletesen elsimítjuk.

A puding rétegre elrendezzük a barack másik felét, majd az olvasztott étcsoki szintén másik felét végigcsorgatjuk rajta.

A rétegeket egy újabb sor keksszel zárjuk és a maradék felolvasztott étcsokival bevonjuk.

5-6 órára (de egy éjszakára a legjobb) hűtőbe tesszük és ledermesztjük.

Hidegen keksznyi kockákra szeletelve kínáljuk!

Nyáron a melegben igazi hűsítő,-és egyszerűen összeállítható süti!

Jó étvágyat kívánok!