Almás, fahéjas kókuszgolyók recept

Hozzávalók:
- 6 nagy alma
- 20 dkg darált dió, vagy mandula, vagy keksz
- őrölt fahéj (ízlés szerint)
- méz (ízlés szerint)
- kókuszreszelék 4-5 evőkanál
Elkészítése:
A meghámozott almát üveg almareszelőn lereszeljük, kicsit kinyomkodjuk a levét és egy tálba tesszük.
A darált diót/vagy mandulát/vagy kekszet hozzákeverjük.
Attól függően milyen édesen szeretjük, adunk hozzá mézet, majd a fahéjjal fűszerezzük.
A masszát jól összekavarjuk és vizes kézzel golyókat formálunk belőle. Kókuszreszelékbe forgatjuk a golyókat és lehűtve tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »