Almás, fahéjas kókuszgolyók

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Almás, fahéjas kókuszgolyók

Hozzávalók:

  • 6 nagy alma
  • 20 dkg darált dió, vagy mandula, vagy keksz
  • őrölt fahéj (ízlés szerint)
  • méz (ízlés szerint)
  • kókuszreszelék 4-5 evőkanál

Elkészítése:

A meghámozott almát üveg almareszelőn lereszeljük, kicsit kinyomkodjuk a levét és egy tálba tesszük.

A darált diót/vagy mandulát/vagy kekszet hozzákeverjük.

Attól függően milyen édesen szeretjük, adunk hozzá mézet, majd a fahéjjal fűszerezzük.

A masszát jól összekavarjuk és vizes kézzel golyókat formálunk belőle. Kókuszreszelékbe forgatjuk a golyókat és lehűtve tálaljuk.