3Bit szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg vajas keksz
Karamelles réteg:
- 25 dkg cukor
- 4 evőkanál víz
- 1 dl tejszín
- 10 dkg vaj
Főzött krém:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 10 dkg cukor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 4 dkg liszt
- 4 dkg étkezési keményítő
- 5 dl tej
- 20 dkg puha vaj vagy margrin
Tetejére:
- 5 dl habtejszín
- csokiforgács vagy díszítőcukorka
Elkészítése:
A cukrot és a vizet egy kisebb edénybe tesszük és világosra karamellizáljuk. Félrehúzzuk a tűzről és felöntjük a tejszínnel, vigyázat összeugrik, de nem kell aggódni, meleg hatására felolvad!
Visszatesszük a tűzre és álladóan kavarva felolvasztjuk a karamellt, majd beletesszük a vajat és egynemű krémmé keverjük. Ekkor levesszük a tűzről és félretesszük.
A krémhez a tojássárgákat elkeverjük a liszttel, keményítővel, vaníliával és a cukorral, majd felöntjük a tejjel és sűrűre főzzük.
Ha langyosra hűlt, akkor hozzáadjuk a vajat vagy margarint és jól kihabosítjuk az egészet.
Összeállítás:
10 dkg kekszet leteszünk egy tepsi aljába vagy sütikeret aljába, óvatosan ráöntjük a karamellt és befedjük újabb 10 dkg keksszel. A kekszsoron elterítjük egyenletesen a vaníliás krémet, majd kitesszük a tetejét a maradék keksszel.
A tejszínt keményre felverjük és elsimítjuk a süti tetején majd rászórjuk a csokit vagy cukrot.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd másnap szeletekre vágva tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »