Hozzávalók:
Karamelles réteg:
Főzött krém:
Tetejére:
Elkészítése:
A cukrot és a vizet egy kisebb edénybe tesszük és világosra karamellizáljuk. Félrehúzzuk a tűzről és felöntjük a tejszínnel, vigyázat összeugrik, de nem kell aggódni, meleg hatására felolvad!
Visszatesszük a tűzre és álladóan kavarva felolvasztjuk a karamellt, majd beletesszük a vajat és egynemű krémmé keverjük. Ekkor levesszük a tűzről és félretesszük.
A krémhez a tojássárgákat elkeverjük a liszttel, keményítővel, vaníliával és a cukorral, majd felöntjük a tejjel és sűrűre főzzük.
Ha langyosra hűlt, akkor hozzáadjuk a vajat vagy margarint és jól kihabosítjuk az egészet.
Összeállítás:
10 dkg kekszet leteszünk egy tepsi aljába vagy sütikeret aljába, óvatosan ráöntjük a karamellt és befedjük újabb 10 dkg keksszel. A kekszsoron elterítjük egyenletesen a vaníliás krémet, majd kitesszük a tetejét a maradék keksszel.
A tejszínt keményre felverjük és elsimítjuk a süti tetején majd rászórjuk a csokit vagy cukrot.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd másnap szeletekre vágva tálaljuk.