3Bit szelet

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 30 dkg vajas keksz

Karamelles réteg:

  • 25 dkg cukor
  • 4 evőkanál víz
  • 1 dl tejszín
  • 10 dkg vaj

Főzött krém:

  • 2 tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 4 dkg liszt
  • 4 dkg étkezési keményítő
  • 5 dl tej
  • 20 dkg puha vaj vagy margrin

Tetejére:

  • 5 dl habtejszín
  • csokiforgács vagy díszítőcukorka

Elkészítése:

A cukrot és a vizet egy kisebb edénybe tesszük és világosra karamellizáljuk. Félrehúzzuk a tűzről és felöntjük a tejszínnel, vigyázat összeugrik, de nem kell aggódni, meleg hatására felolvad!

Visszatesszük a tűzre és álladóan kavarva felolvasztjuk a karamellt, majd beletesszük a vajat és egynemű krémmé keverjük. Ekkor levesszük a tűzről és félretesszük.

A krémhez a tojássárgákat elkeverjük a liszttel, keményítővel, vaníliával és a cukorral, majd felöntjük a tejjel és sűrűre főzzük.

Ha langyosra hűlt, akkor hozzáadjuk a vajat vagy margarint és jól kihabosítjuk az egészet.

Összeállítás:

10 dkg kekszet leteszünk egy tepsi aljába vagy sütikeret aljába, óvatosan ráöntjük a karamellt és befedjük újabb 10 dkg keksszel. A kekszsoron elterítjük egyenletesen a vaníliás krémet, majd kitesszük a tetejét a maradék keksszel.

A tejszínt keményre felverjük és elsimítjuk a süti tetején majd rászórjuk a csokit vagy cukrot.

Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd másnap szeletekre vágva tálaljuk.