Vajdasági sós-sajtos recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Az élesztőt 2 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk. Addig a többi hozzávalót egy nagyobb tálba öntjük.
Előkészítjük a sajtkrémet is. A vajat, reszelt sajtot és a tojások sárgáját kikeverjük, négyfelé osztjuk.
A felfutott élesztőt hozzákeverjük a többi hozzávalóhoz és lágy könnyen formálható tésztává gyúrjuk. 4 részre osztjuk. Egyesével kinyújtjuk őket, majd megkenjük a kikevert sajtkrémmel. Így lesz 4 tekercsünk.
2 ujjnyi szeleteket vágunk, egy éles késsel vagy cérnával. Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, majd tojással megkenjük és megszórjuk reszelt sajttal a csigákat.
180 fokon 25 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »