Vajdasági sós-sajtos recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
Az élesztőt 2 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk. Addig a többi hozzávalót egy nagyobb tálba öntjük.
Előkészítjük a sajtkrémet is. A vajat, reszelt sajtot és a tojások sárgáját kikeverjük, négyfelé osztjuk.
A felfutott élesztőt hozzákeverjük a többi hozzávalóhoz és lágy könnyen formálható tésztává gyúrjuk. 4 részre osztjuk. Egyesével kinyújtjuk őket, majd megkenjük a kikevert sajtkrémmel. Így lesz 4 tekercsünk.
2 ujjnyi szeleteket vágunk, egy éles késsel vagy cérnával. Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, majd tojással megkenjük és megszórjuk reszelt sajttal a csigákat.
180 fokon 25 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









