Vajas pogácsa recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd hozzáadjuk a sót, tojást, tejfölt és a tejben felfuttatott élesztőt. Alaposan összegyúrjuk, dagasztjuk, majd meleg helyen, letakarva duplájára kelesztjük.
Ha megkelt akkor deszkán kinyújtjuk, négybe hajtjuk és 15 percet pihentetjük. Ezt a hajtogatást még kétszer megismételjük.
A hajtogatások után kisujjnyi vastagra kinyújtjuk, tetejét késsel bevágjuk, majd kiszaggatjuk és sütőpapíros tepsibe tesszük.
Tetejét felvert tojással kenjük, majd 180 fokos sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Minél többször hajtogatjuk át,annál levelesebb lesz a tészta.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »