Vajas pogácsa recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd hozzáadjuk a sót, tojást, tejfölt és a tejben felfuttatott élesztőt. Alaposan összegyúrjuk, dagasztjuk, majd meleg helyen, letakarva duplájára kelesztjük.
Ha megkelt akkor deszkán kinyújtjuk, négybe hajtjuk és 15 percet pihentetjük. Ezt a hajtogatást még kétszer megismételjük.
A hajtogatások után kisujjnyi vastagra kinyújtjuk, tetejét késsel bevágjuk, majd kiszaggatjuk és sütőpapíros tepsibe tesszük.
Tetejét felvert tojással kenjük, majd 180 fokos sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Minél többször hajtogatjuk át,annál levelesebb lesz a tészta.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »