Vajas pogácsa recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd hozzáadjuk a sót, tojást, tejfölt és a tejben felfuttatott élesztőt. Alaposan összegyúrjuk, dagasztjuk, majd meleg helyen, letakarva duplájára kelesztjük.
Ha megkelt akkor deszkán kinyújtjuk, négybe hajtjuk és 15 percet pihentetjük. Ezt a hajtogatást még kétszer megismételjük.
A hajtogatások után kisujjnyi vastagra kinyújtjuk, tetejét késsel bevágjuk, majd kiszaggatjuk és sütőpapíros tepsibe tesszük.
Tetejét felvert tojással kenjük, majd 180 fokos sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Minél többször hajtogatjuk át,annál levelesebb lesz a tészta.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »










