Vajas pogácsa recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd hozzáadjuk a sót, tojást, tejfölt és a tejben felfuttatott élesztőt. Alaposan összegyúrjuk, dagasztjuk, majd meleg helyen, letakarva duplájára kelesztjük.
Ha megkelt akkor deszkán kinyújtjuk, négybe hajtjuk és 15 percet pihentetjük. Ezt a hajtogatást még kétszer megismételjük.
A hajtogatások után kisujjnyi vastagra kinyújtjuk, tetejét késsel bevágjuk, majd kiszaggatjuk és sütőpapíros tepsibe tesszük.
Tetejét felvert tojással kenjük, majd 180 fokos sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Minél többször hajtogatjuk át,annál levelesebb lesz a tészta.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »