Vajas kiskiflik recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 2,5 dkg friss élesztő vagy 1 csomag instant élesztő
- 2 dl tej
- 1 teáskanál cukor
- 1,5 dl olaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 csapott evőkanál só
Töltelék és a tetejére:
- 10 dkg lágy vaj
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - szezámmag, lenmag, egész mák vagy amit szeretnénk
Elkészítése:
A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.
Egy edénybe beletesszük a sót, lisztet, tojást, hozzáadjuk az élesztős tejet, majd az olajat és összegyúrjuk, majd dagasztjuk kb 10 percig.
Közben a vajat átkeverjük. A tojást felverjük.
A megkelt tésztát 4 részre osztjuk, majd egyenként vékonyra, kör alakúra nyújtjuk. A kinyújtott tésztát vékonyan megkenjük a vajjal és cikkekre vágjuk attól függően, hogy mekkora kifliket szeretnénk.
A cikkeket a szélesebbik felüktől feltekerjük, majs sütőpapíros tepsire tesszük úgy, hogy a hajtása alulra kerüljön.
15-20 percig pihentetjük. Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokon, alsó-felső sütéssel.
Felvert tojással lekenjük, majd magvakkal megszórjuk. Kb 18-20 perc alatt szép pirosra sütjük.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









