Vajas kiskiflik recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 2,5 dkg friss élesztő vagy 1 csomag instant élesztő
- 2 dl tej
- 1 teáskanál cukor
- 1,5 dl olaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csapott evőkanál só
Töltelék és a tetejére:
- 10 dkg lágy vaj
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- szezámmag, lenmag, egész mák vagy amit szeretnénk
Elkészítése:
A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.
Egy edénybe beletesszük a sót, lisztet, tojást, hozzáadjuk az élesztős tejet, majd az olajat és összegyúrjuk, majd dagasztjuk kb 10 percig.
Közben a vajat átkeverjük. A tojást felverjük.
A megkelt tésztát 4 részre osztjuk, majd egyenként vékonyra, kör alakúra nyújtjuk. A kinyújtott tésztát vékonyan megkenjük a vajjal és cikkekre vágjuk attól függően, hogy mekkora kifliket szeretnénk.
A cikkeket a szélesebbik felüktől feltekerjük, majs sütőpapíros tepsire tesszük úgy, hogy a hajtása alulra kerüljön.
15-20 percig pihentetjük. Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokon, alsó-felső sütéssel.
Felvert tojással lekenjük, majd magvakkal megszórjuk. Kb 18-20 perc alatt szép pirosra sütjük.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »