Vajas-burgonyás pogácsa recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 38 dkg finomliszt
- 38 dkg rétesliszt
- 3 tk só
- 3,8 dkg élesztő
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,5 dl étolaj
- 4 dl tej
- 1 tk cukor
- 18 dkg vaj
- 38 dkg héjában főtt burgonya kihűtve és meghámozva
Elkészítése:
A hozzávalókból a burgonya és a vaj kivételével közepes keménységű tésztát dagasztunk. Dagasztás után egy órán át kelesztjük, majd ujjnyi vastagságúra nyújtjuk a tésztát.
Ezután ráreszeljük a burgonya és a vaj egyharmadát és a szokásos módon hajtogatjuk a tésztát. 15 perc pihentetés után még kétszer ismételjük. Közben a maradék burgonyát és a vajat egyformán reszeljük rá.
Az utolsó pihentetés után két centiméter vastagságúra nyújtjuk a tésztát, berácsozzuk, majd szaggatjuk. A tészta tetejét megkenjük tojással Én köménymagot is szoktam rátenni, végül sajttal megszórom.
20 perc pihentetés után 180 fokos sütőben sütjük.
Ebből az adagból körülbelül 50 darab pogácsa készült.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.