Újhagymás-szezámmagos kréker recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 45 ml olaj
- 100 ml tej
- 1 teáskanál só
- 225 g finomliszt
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 10 g friss élesztő
- 2 szál újhagyma (zöldje)
- 15 g szezámmag
Elkészítése:
A liszthez hozzámorzsoljuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a szódabikarbónát és hozzáöntjük a tejet és az olajat is. Beletesszük a szezámmagot, sót és az aprított újhagyma zöldjét, végül elkezdjük a tésztát összeállítani.
Amikor a tészta elkészült, akkor becsomagoljuk és 30 percig pihentetjük szobahőmérsékleten.
Amikor letelt a pihentetési idő, akkor kinyújtjuk enyhén lisztezett felületen 2 mm vastagra és kb 4*4 cm-es kockákra vágjuk. A leeső részeket újra összegyúrjuk és nyújtjuk. Egy villával több helyen megszurkáljuk és tepsire helyezzük.
170 fokra előmelegített sütőben kb 15-18 perc alatt aranybarnára sütjük.
Nagyon finom, érdemes dupla adagot sütni!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egyre drágább minden: Soha nem látott mértékben emelkedtek az élelmiszerárak
Aki mostanában járt boltban, az biztosan észrevette: az árak az egekben, és
Tovább olvasom »
Nosztalgikus házias ételek – Ahogy a nagyi készíti
A házias ételek mindig visszarepítenek a gyerekkorba, amikor a nagyi konyhá
Tovább olvasom »
Gyors és finom fogások a rohanó hétköznapokra
A hétköznapokban gyakran nincs idő órákig főzni, de ez nem jelenti azt, hog
Tovább olvasom »
Krémes, laktató, isteni! – 10 főzelék, amiért még a húsimádók is sorba állnak
A főzelékek igazi konyhai klasszikusok: krémesek, laktatóak, és tökéletesen
Tovább olvasom »
A legjobb levesek egy helyen – válogatás a kedvenceinkből
Egy jó leves bármelyik évszakban megállja a helyét, legyen az egy könnyed z
Tovább olvasom »
Sertéshúsból valami ütőset? 12 recept, amivel nem lőhetsz mellé!
A sertéshús sokoldalúan felhasználható alapanyag, amelyből laktató, szaftos
Tovább olvasom »