Újhagymás-szezámmagos kréker recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 45 ml olaj
- 100 ml tej
- 1 teáskanál só
- 225 g finomliszt
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 10 g friss élesztő
- 2 szál újhagyma (zöldje)
- 15 g szezámmag
Elkészítése:
A liszthez hozzámorzsoljuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a szódabikarbónát és hozzáöntjük a tejet és az olajat is. Beletesszük a szezámmagot, sót és az aprított újhagyma zöldjét, végül elkezdjük a tésztát összeállítani.
Amikor a tészta elkészült, akkor becsomagoljuk és 30 percig pihentetjük szobahőmérsékleten.
Amikor letelt a pihentetési idő, akkor kinyújtjuk enyhén lisztezett felületen 2 mm vastagra és kb 4*4 cm-es kockákra vágjuk. A leeső részeket újra összegyúrjuk és nyújtjuk. Egy villával több helyen megszurkáljuk és tepsire helyezzük.
170 fokra előmelegített sütőben kb 15-18 perc alatt aranybarnára sütjük.
Nagyon finom, érdemes dupla adagot sütni!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »










