Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Újhagymás-szezámmagos kréker recept

Újhagymás-szezámmagos kréker
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 45 ml olaj
    • 100 ml tej
    • 1 teáskanál só
    • 225 g finomliszt
    • 1 kiskanál szódabikarbóna
    • 10 g friss élesztő
    • 2 szál újhagyma (zöldje)
    • 15 g szezámmag

    Elkészítése:

    A liszthez hozzámorzsoljuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a szódabikarbónát és hozzáöntjük a tejet és az olajat is. Beletesszük a szezámmagot, sót és az aprított újhagyma zöldjét, végül elkezdjük a tésztát összeállítani.

    Amikor a tészta elkészült, akkor becsomagoljuk és 30 percig pihentetjük szobahőmérsékleten.

    Amikor letelt a pihentetési idő, akkor kinyújtjuk enyhén lisztezett felületen 2 mm vastagra és kb 4*4 cm-es kockákra vágjuk. A leeső részeket újra összegyúrjuk és nyújtjuk. Egy villával több helyen megszurkáljuk és tepsire helyezzük.

    170 fokra előmelegített sütőben kb 15-18 perc alatt aranybarnára sütjük.

    Nagyon finom, érdemes dupla adagot sütni!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek