Újhagymás-szezámmagos kréker recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 45 ml olaj
- 100 ml tej
- 1 teáskanál só
- 225 g finomliszt
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 10 g friss élesztő
- 2 szál újhagyma (zöldje)
- 15 g szezámmag
Elkészítése:
A liszthez hozzámorzsoljuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a szódabikarbónát és hozzáöntjük a tejet és az olajat is. Beletesszük a szezámmagot, sót és az aprított újhagyma zöldjét, végül elkezdjük a tésztát összeállítani.
Amikor a tészta elkészült, akkor becsomagoljuk és 30 percig pihentetjük szobahőmérsékleten.
Amikor letelt a pihentetési idő, akkor kinyújtjuk enyhén lisztezett felületen 2 mm vastagra és kb 4*4 cm-es kockákra vágjuk. A leeső részeket újra összegyúrjuk és nyújtjuk. Egy villával több helyen megszurkáljuk és tepsire helyezzük.
170 fokra előmelegített sütőben kb 15-18 perc alatt aranybarnára sütjük.
Nagyon finom, érdemes dupla adagot sütni!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »










