Újhagymás-szezámmagos kréker

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Újhagymás-szezámmagos kréker

Hozzávalók:

  • 45 ml olaj
  • 100 ml tej
  • 1 teáskanál só
  • 225 g finomliszt
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 10 g friss élesztő
  • 2 szál újhagyma (zöldje)
  • 15 g szezámmag

Elkészítése:

A liszthez hozzámorzsoljuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a szódabikarbónát és hozzáöntjük a tejet és az olajat is. Beletesszük a szezámmagot, sót és az aprított újhagyma zöldjét, végül elkezdjük a tésztát összeállítani.

Amikor a tészta elkészült, akkor becsomagoljuk és 30 percig pihentetjük szobahőmérsékleten.

Amikor letelt a pihentetési idő, akkor kinyújtjuk enyhén lisztezett felületen 2 mm vastagra és kb 4*4 cm-es kockákra vágjuk. A leeső részeket újra összegyúrjuk és nyújtjuk. Egy villával több helyen megszurkáljuk és tepsire helyezzük.

170 fokra előmelegített sütőben kb 15-18 perc alatt aranybarnára sütjük.

Nagyon finom, érdemes dupla adagot sütni!