Túrós zabzsemle recept

Hozzávalók:
- 200 g darált zabpehely
- 250 g zsírszegény túró
- 1 tk instant élesztő
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 tk só
Elkészítése:
Első lépésként előmelegítem a sütőt 200 fokra.
Az összes hozzávalót egy keverőtálba teszem és kézzel alaposan összedolgozom.
Egy tepsit kibélelek sütőpapírral.
A túrós-zabos masszából nedves kézzel teniszlabdányi golyókat formálok, amiket picit ellapítva a tepsire helyezek. Vizezett, éles késsel kereszt alakban bevágom a zsemléket, majd az előmelegedett sütőben 30 perc alatt készre sütöm.
A tetejüket megszórhatjuk mákkal, lenmaggal, szezámmaggal, akár nagy szemű sóval, enyhén a tésztába nyomkodva, hogy ne szóródjanak le.
Bárhogy készítjük is, mindenki lelkesedni fog érte.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »