Túrós zabzsemle recept

Hozzávalók:
- 200 g darált zabpehely
- 250 g zsírszegény túró
- 1 tk instant élesztő
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 tk só
Elkészítése:
Első lépésként előmelegítem a sütőt 200 fokra.
Az összes hozzávalót egy keverőtálba teszem és kézzel alaposan összedolgozom.
Egy tepsit kibélelek sütőpapírral.
A túrós-zabos masszából nedves kézzel teniszlabdányi golyókat formálok, amiket picit ellapítva a tepsire helyezek. Vizezett, éles késsel kereszt alakban bevágom a zsemléket, majd az előmelegedett sütőben 30 perc alatt készre sütöm.
A tetejüket megszórhatjuk mákkal, lenmaggal, szezámmaggal, akár nagy szemű sóval, enyhén a tésztába nyomkodva, hogy ne szóródjanak le.
Bárhogy készítjük is, mindenki lelkesedni fog érte.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »