Túrós pogácsa recept

Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 30 dkg túró
- 30 dkg vaj
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- 1/2 dkg só
Kenéshez:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése: Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk, kétszer egymás után kinyújtjuk, hajtogatjuk, mint a vajas tésztát.
Kinyújtás után a lapot feléig a felvert tojással lekenjük és egymásra hajtjuk, majd fentről lefelé, lentről felfelé. Pihentetjük 20 percet és a műveletet még egyszer elvégezzük.
Harmadjára 1,5 cm-esre kinyújtjuk, a maradék felvert tojással lekenjük, a tetejét bevagdossuk és kisebb szaggatóval kiszúrjuk.
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk, 190 fokon 25 perc alatt megsütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »