Túrós pogácsa recept
Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 30 dkg túró
- 30 dkg vaj
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- 1/2 dkg só
Kenéshez:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk, kétszer egymás után kinyújtjuk, hajtogatjuk, mint a vajas tésztát.
Kinyújtás után a lapot feléig a felvert tojással lekenjük és egymásra hajtjuk, majd fentről lefelé, lentről felfelé. Pihentetjük 20 percet és a műveletet még egyszer elvégezzük.
Harmadjára 1,5 cm-esre kinyújtjuk, a maradék felvert tojással lekenjük, a tetejét bevagdossuk és kisebb szaggatóval kiszúrjuk.
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk, 190 fokon 25 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









