Túrós pogácsa recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 30 dkg túró
- 30 dkg vaj
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- 1/2 dkg só
Kenéshez:
- 1 felvert FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése: Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk, kétszer egymás után kinyújtjuk, hajtogatjuk, mint a vajas tésztát.
Kinyújtás után a lapot feléig a felvert tojással lekenjük és egymásra hajtjuk, majd fentről lefelé, lentről felfelé. Pihentetjük 20 percet és a műveletet még egyszer elvégezzük.
Harmadjára 1,5 cm-esre kinyújtjuk, a maradék felvert tojással lekenjük, a tetejét bevagdossuk és kisebb szaggatóval kiszúrjuk.
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk, 190 fokon 25 perc alatt megsütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.