Túrós pogácsa

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 30 dkg finomliszt
  • 30 dkg túró
  • 30 dkg vaj
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 1/2 dkg só

Kenéshez:

  • 1 felvert tojás

Elkészítése: Elkészítése:

A hozzávalókat összegyúrjuk, kétszer egymás után kinyújtjuk, hajtogatjuk, mint a vajas tésztát.

Kinyújtás után a lapot feléig a felvert tojással lekenjük és egymásra hajtjuk, majd fentről lefelé, lentről felfelé. Pihentetjük 20 percet és a műveletet még egyszer elvégezzük.

Harmadjára 1,5 cm-esre kinyújtjuk, a maradék felvert tojással lekenjük, a tetejét bevagdossuk és kisebb szaggatóval kiszúrjuk.

Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk, 190 fokon 25 perc alatt megsütjük.