Török húsos batyu recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 1 bögre finomliszt (kb 20 dkg)
- 1/4-ed kiskanál só
- 1 evőkanál olaj
- 1 kiskanál cukor
- 1 dkg élesztő
- kb 1/4 bögre langyos tej
Töltelék:
- 30 dkg darált sertés hús
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- olaj
- ízlés szerint só, őrölt fekete bors, őrölt kömény, cayen bors
- 1 kicsi zöld chili paprika vagy chilikrém
- reszelt sajt
Kenéshez:
- 1 felvert FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból annyi tejjel tésztát gyúrunk, hogy ne ragadjon, de könnyen formázható legyen, majd letakarva kelesztjük.
A töltelékhez az olajat felhevítjük, majd a vöröshagymát elkezdjük dinsztelni rajta. Félidőben hozzáadjuk a fokhagymát, majd kevés idő múlva a húst is rádobjuk. Fehéredésig pirítjuk, közben pedig hozzáadjuk a fűszereket is.
Addig pirítjuk, amíg zsírjára nem sül. Az elkészült tölteléket kihűtjük.
A megkelt tésztát 5 részre osztjuk. A tésztákat egyenként, jól lisztezett felületen jó vékonyra nyújtjuk, kb lapos tányér nagyságúra.
A tészta közepére tesszük a töltelék 1/5-ét, majd reszelt sajtot szórunk rá. Ráncosan összeszedjük a tésztát a kezünkben, majd megcsavarjuk és visszahajtjuk a felesleget. Eligazítjuk és tepsire tesszük.
Amikor mind elkészült, akkor felvert tojással lekenjük. 180 fokos sütőben kb 30 perc alatt szép pirosra sütjük.