Töltött zsemle recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók 24 darabhoz:
Tészta:
- 1,2 kg finomliszt
- 1 ek só
- 5 dkg friss élesztő
- 120 g natúr joghurt
- 2 nagy ek tejföl
- 3 ek zsír
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 dl langyos tej
Töltelék:
- 15 dkg szalámi
- 15 dkg füstölt kolbász
- 15 dkg virsli
- 2 tv paprika
- 3 fej lilahagyma
- 15 dkg füstölt sajt
- 30 dkg trappista sajt
- 10 dkg gouda sajt
- csipet só és őrölt bors
Zsemlék tetejére:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - ízlés szerint lenmag
Elkészítése:
Az átszitált lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk az 1 dl langyos tejben felfuttatott élesztőt és az összes többi hozzávalóval együtt készítünk egy szép sima, puha tésztagombócot, ami ha nagyon ragad lisztezzük ha keményebb, akkor pici tejjel lágyítjuk.
Letakarva 1 órát kelesztjük, ezalatt elkészítjük a tölteléket.
A gouda sajtot durvára reszeljük, a többi anyagot kisebb darabokra szeleteljük/kockázzuk és pici sóval, borssal fűszerezzük, majd jól összekeverjük.
A megkelt tésztát ujjnyi vastag téglalap formára kisodorjuk és 24 egyenlő részre vágjuk.
A tésztát kissé megnyújtogatjuk és 2 ek tölteléket rátéve becsomagoljuk (mint a szilvás gombócnál), ezután a tenyerünkkel körkörösen megsodorjuk és sütőpapírral bélelt lemezre tesszük (alulra kerüljön a zsemlék összecsípett része).
Megkenjük felvert tojással, szórhatunk rá ízlés szerint len vagy szezámmagot és mialatt 180 fokra bemelegszik a sütő, addig hagyjuk pihenni, kelni.
A sütési idő nagyjából 25 perc.
Forrón nagyon nehéz, picit hagyni kell hűlni.
Utazáskor szendvicsnek, iskolába, munkahelyre uzsonnára ajánlom, mert nem szárad ki, nem morzsálódik, akár 2 napig finom puha és friss marad!
A töltelék ízlés szerint variálható!
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









