Töltött háromszögek recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 80 dkg liszt
- 5 dkg élesztő
- 1 evőkanál cukor
- 5 dl tej
- 1 csapott evőkanál só
- 2 dl étolaj
Töltelékhez:
- 30 dkg párizsi kockára vágva
- 2 fej lila vagy vöröshagyma
- 2 kukorica konzerv
- 25-30 dkg sajt reszelt
- 2 fokhagyma gerezd
- 850 g tejföl
- kockázott bacon
Tetejére:
- 2 evőkanál tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - szezámmag (lehet lenmag és társai is)
Elkészítése:
1 dl langyos tejben (tegyünk bele 1 csipet cukrot) felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival és a maradék langyos tejjel bedagasszuk.
Konyharuhával letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Megfelezzük a tésztát, vékonyra kinyújtjuk, megkenjük zúzott fokhagyma és tejföl keverékével, majd ráhalmozzuk a párizsit, bacont, hagymát, kukoricát, sajtot és feltekerjük, majd éles késsel háromszögekre vágjuk. A maradék tésztát is így készítjük el.
A kész háromszögeket sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk és a tetejét lekenjük tejföl és tojássárgája keverékével. A tetejére szezámmagot szórunk és 180 fokon 15-20 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









