Hozzávalók:
Tésztához:
Töltelékhez:
Tetejére:
Elkészítése:
1 dl langyos tejben (tegyünk bele 1 csipet cukrot) felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival és a maradék langyos tejjel bedagasszuk.
Konyharuhával letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Megfelezzük a tésztát, vékonyra kinyújtjuk, megkenjük zúzott fokhagyma és tejföl keverékével, majd ráhalmozzuk a párizsit, bacont, hagymát, kukoricát, sajtot és feltekerjük, majd éles késsel háromszögekre vágjuk. A maradék tésztát is így készítjük el.
A kész háromszögeket sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk és a tetejét lekenjük tejföl és tojássárgája keverékével. A tetejére szezámmagot szórunk és 180 fokon 15-20 percig sütjük.