Sajtkrémes tornyok recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 10 dkg zsír
- 10 dkg margarin
- 3 dkg élesztő
- 1 kávéskanál só
- 2 dl tejföl
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A tetejére:
- reszelt sajt
A krémhez:
- 10 dkg margarin
- 5 maci sajt
- 2 ek tejföl
- pici só
Elkészítése:
Tészta készítése:
A lisztet a zsírral, margarinnal, tejföllel, sóval és az élesztővel összegyúrjuk, amíg könnyen nyújtható tésztát kapunk. Az élesztőt nem szükséges felfuttatni, így egyszerűbb az elkészítés. A tésztát kb. 4 mm vékonyra kinyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Minden második darab közepét egy kisebb szaggatóval kiszúrjuk, hogy lyukas legyen.
A teli lapokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, lekenjük felvert tojással, majd ráhelyezünk egy-egy lyukas lapot. Az oldalakat finoman eligazítjuk, és a tetejét is lekenjük tojással, hogy szép fényes legyen.
Az előmelegített sütőben (170-175 fokon) világos színűre sütjük, amíg szépen megemelkednek és aranyszínűek nem lesznek. Hagyjuk kihűlni, amíg elkészítjük a krémet.
Krém elkészítése:
A margarint a maci sajtokkal, egy kevés sóval és 2 evőkanál tejföllel alaposan összedolgozzuk, amíg sima krémet kapunk. Ezzel a krémmel megtöltjük a kihűlt, megemelkedett kis pogácsákat.
Tálalás:
A tetejükre reszelt sajtot szórunk, hogy még finomabbak és látványosabbak legyenek.
Sztori:
Nemrég több helyen láttam, hogy hasonló kis tölteni való fánkocskákat készítenek, így úgy döntöttem, én is kipróbálom. Egy kicsit a habrolóra emlékeztet, de kevésbé tömény, mivel nem leveles tészta, bár az állaga kicsit hasonló. A sajt imádatom miatt pedig ez a recept tökéletes megoldás volt a sajt iránti vágyam kielégítésére! Nagyon egyszerű, és a végeredmény finom és laktató.
Tipp:
Ha még gazdagabb ízt szeretnél, a tetejére szórhatsz egy kevés reszelt parmezánt is, hogy extra sajtos legyen!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »