Sajtkrémes tornyok recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 10 dkg zsír
- 10 dkg margarin
- 3 dkg élesztő
- 1 kávéskanál só
- 2 dl tejföl
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A tetejére:
- reszelt sajt
A krémhez:
- 10 dkg margarin
- 5 maci sajt
- 2 ek tejföl
- pici só
Elkészítése:
Tészta készítése:
A lisztet a zsírral, margarinnal, tejföllel, sóval és az élesztővel összegyúrjuk, amíg könnyen nyújtható tésztát kapunk. Az élesztőt nem szükséges felfuttatni, így egyszerűbb az elkészítés. A tésztát kb. 4 mm vékonyra kinyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Minden második darab közepét egy kisebb szaggatóval kiszúrjuk, hogy lyukas legyen.
A teli lapokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, lekenjük felvert tojással, majd ráhelyezünk egy-egy lyukas lapot. Az oldalakat finoman eligazítjuk, és a tetejét is lekenjük tojással, hogy szép fényes legyen.
Az előmelegített sütőben (170-175 fokon) világos színűre sütjük, amíg szépen megemelkednek és aranyszínűek nem lesznek. Hagyjuk kihűlni, amíg elkészítjük a krémet.
Krém elkészítése:
A margarint a maci sajtokkal, egy kevés sóval és 2 evőkanál tejföllel alaposan összedolgozzuk, amíg sima krémet kapunk. Ezzel a krémmel megtöltjük a kihűlt, megemelkedett kis pogácsákat.
Tálalás:
A tetejükre reszelt sajtot szórunk, hogy még finomabbak és látványosabbak legyenek.
Sztori:
Nemrég több helyen láttam, hogy hasonló kis tölteni való fánkocskákat készítenek, így úgy döntöttem, én is kipróbálom. Egy kicsit a habrolóra emlékeztet, de kevésbé tömény, mivel nem leveles tészta, bár az állaga kicsit hasonló. A sajt imádatom miatt pedig ez a recept tökéletes megoldás volt a sajt iránti vágyam kielégítésére! Nagyon egyszerű, és a végeredmény finom és laktató.
Tipp:
Ha még gazdagabb ízt szeretnél, a tetejére szórhatsz egy kevés reszelt parmezánt is, hogy extra sajtos legyen!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »