Sajtkrémes tornyok recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 10 dkg zsír
- 10 dkg margarin
- 3 dkg élesztő
- 1 kávéskanál só
- 2 dl tejföl
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A tetejére:
- reszelt sajt
A krémhez:
- 10 dkg margarin
- 5 maci sajt
- 2 ek tejföl
- pici só
Elkészítése:
Tészta készítése:
A lisztet a zsírral, margarinnal, tejföllel, sóval és az élesztővel összegyúrjuk, amíg könnyen nyújtható tésztát kapunk. Az élesztőt nem szükséges felfuttatni, így egyszerűbb az elkészítés. A tésztát kb. 4 mm vékonyra kinyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Minden második darab közepét egy kisebb szaggatóval kiszúrjuk, hogy lyukas legyen.
A teli lapokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, lekenjük felvert tojással, majd ráhelyezünk egy-egy lyukas lapot. Az oldalakat finoman eligazítjuk, és a tetejét is lekenjük tojással, hogy szép fényes legyen.
Az előmelegített sütőben (170-175 fokon) világos színűre sütjük, amíg szépen megemelkednek és aranyszínűek nem lesznek. Hagyjuk kihűlni, amíg elkészítjük a krémet.
Krém elkészítése:
A margarint a maci sajtokkal, egy kevés sóval és 2 evőkanál tejföllel alaposan összedolgozzuk, amíg sima krémet kapunk. Ezzel a krémmel megtöltjük a kihűlt, megemelkedett kis pogácsákat.
Tálalás:
A tetejükre reszelt sajtot szórunk, hogy még finomabbak és látványosabbak legyenek.
Sztori:
Nemrég több helyen láttam, hogy hasonló kis tölteni való fánkocskákat készítenek, így úgy döntöttem, én is kipróbálom. Egy kicsit a habrolóra emlékeztet, de kevésbé tömény, mivel nem leveles tészta, bár az állaga kicsit hasonló. A sajt imádatom miatt pedig ez a recept tökéletes megoldás volt a sajt iránti vágyam kielégítésére! Nagyon egyszerű, és a végeredmény finom és laktató.
Tipp:
Ha még gazdagabb ízt szeretnél, a tetejére szórhatsz egy kevés reszelt parmezánt is, hogy extra sajtos legyen!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »