Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtkrémes tornyok recept

Sajtkrémes tornyok
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 40 dkg liszt
    • 10 dkg zsír
    • 10 dkg margarin
    • 3 dkg élesztő
    • 1 kávéskanál só
    • 2 dl tejföl
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A tetejére:

    • reszelt sajt

    A krémhez:

    • 10 dkg margarin
    • 5 maci sajt
    • 2 ek tejföl
    • pici só

    Elkészítése:

    Tészta készítése:

    A lisztet a zsírral, margarinnal, tejföllel, sóval és az élesztővel összegyúrjuk, amíg könnyen nyújtható tésztát kapunk. Az élesztőt nem szükséges felfuttatni, így egyszerűbb az elkészítés. A tésztát kb. 4 mm vékonyra kinyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Minden második darab közepét egy kisebb szaggatóval kiszúrjuk, hogy lyukas legyen.

    A teli lapokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, lekenjük felvert tojással, majd ráhelyezünk egy-egy lyukas lapot. Az oldalakat finoman eligazítjuk, és a tetejét is lekenjük tojással, hogy szép fényes legyen.

    Az előmelegített sütőben (170-175 fokon) világos színűre sütjük, amíg szépen megemelkednek és aranyszínűek nem lesznek. Hagyjuk kihűlni, amíg elkészítjük a krémet.

    Krém elkészítése:

    A margarint a maci sajtokkal, egy kevés sóval és 2 evőkanál tejföllel alaposan összedolgozzuk, amíg sima krémet kapunk. Ezzel a krémmel megtöltjük a kihűlt, megemelkedett kis pogácsákat.

    Tálalás:

    A tetejükre reszelt sajtot szórunk, hogy még finomabbak és látványosabbak legyenek.

    Sztori:

    Nemrég több helyen láttam, hogy hasonló kis tölteni való fánkocskákat készítenek, így úgy döntöttem, én is kipróbálom. Egy kicsit a habrolóra emlékeztet, de kevésbé tömény, mivel nem leveles tészta, bár az állaga kicsit hasonló. A sajt imádatom miatt pedig ez a recept tökéletes megoldás volt a sajt iránti vágyam kielégítésére! Nagyon egyszerű, és a végeredmény finom és laktató.

    Tipp:

    Ha még gazdagabb ízt szeretnél, a tetejére szórhatsz egy kevés reszelt parmezánt is, hogy extra sajtos legyen!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá