Tepertős pogácsa recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
Először az élesztőt futtatjuk fel. A langyos tejbe cukrot szórunk, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Elkeverjük, pihenni hagyjuk.
Közben a lisztbe morzsoljuk a vajat, beletesszük a sót. Az elkészült élesztőbe keverjük a tojást.
A liszthez hozzáadjuk az élesztőt, a tejfölt, bort. Jól összedolgozzuk, dagasztjuk. 40 percig lefedve pihentetjük.
A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk és megkenjük a tepertő felével. Jól elkenjük a tésztán. A tésztát fentről kezdve a tészta feléig hajtjuk. Az alsó részét ráhajtjuk. Most jobbról hajtjuk be a tésztát a feléig, a másik felét viszont az egész alá hajtjuk.
20 percre a hűtőbe tesszük, majd újra kinyújtjuk és megkenjük a tepertő másik felével.
Megint hajtogatjuk, ugyanabban a sorrendben, mint először, majd bevágjuk a tetejét. Tetszés szerint kockázzuk vagy kerek formára szaggatjuk, majd megkenjük felvert tojással.
180 fokra előmelegített sütőben kb 25 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










