Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tepertős pogácsa recept

Tepertős pogácsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 37,5 dkg liszt
    • 7,5 dkg vaj
    • 65 ml langyos tej
    • 2,18 dkg élesztő
    • 1 mk cukor
    • 125 ml tejföl
    • 1-2 ek bor (én vörösbort használtam)
    • 1 mk só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg darált tepertő

    Lekenéshez:

    Elkészítése:

    Először az élesztőt futtatjuk fel. A langyos tejbe cukrot szórunk, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Elkeverjük, pihenni hagyjuk.

    Közben a lisztbe morzsoljuk a vajat, beletesszük a sót. Az elkészült élesztőbe keverjük a tojást.

    A liszthez hozzáadjuk az élesztőt, a tejfölt, bort. Jól összedolgozzuk, dagasztjuk. 40 percig lefedve pihentetjük.

    A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk és megkenjük a tepertő felével. Jól elkenjük a tésztán. A tésztát fentről kezdve a tészta feléig hajtjuk. Az alsó részét ráhajtjuk. Most jobbról hajtjuk be a tésztát a feléig, a másik felét viszont az egész alá hajtjuk.

    20 percre a hűtőbe tesszük, majd újra kinyújtjuk és megkenjük a tepertő másik felével.

    Megint hajtogatjuk, ugyanabban a sorrendben, mint először, majd bevágjuk a tetejét. Tetszés szerint kockázzuk vagy kerek formára szaggatjuk, majd megkenjük felvert tojással.

    180 fokra előmelegített sütőben kb 25 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá