Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tepertős pogácsa recept

Tepertős pogácsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg búza finomliszt
    • 25 dkg darált tepertő vagy natúr tepertőkrém
    • 25 dkg vaj/margarin vagy vegyesen
    • 1 ek só
    • 1 tk őrölt bors
    • 5 dkg élesztő
    • 1 dl tej
    • csipet cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 nagy doboz tejföl (330 g)

    Elkészítése:

    Az élesztő a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk.

    A lisztet a sóval, borssal jól összekeverjük ,beletesszük a tepertőt, vajat és összemorzsoljuk. Beleöntjük megkelt élesztőt,
    a tojássárgákat ,a tejfölt és közepesen lágy, jól gyúrható tésztát dagasztunk.

    Letakarva kb fél órát kelesztjük vagy amíg duplájára nem kel. Elnyújtjuk vékonyra, minden oldalát behajtjuk, újból fél óra pihentetés következik.

    Kinyújtjuk 1 cm vastagra, késsel bevagdossuk, nagyobb szaggatóval kiszaggatjuk, tepsibe rakjuk,(nekem 2 tepsivel lett 35*40-es).

    175 fokra előmelegítjük a sütőt (addig pihennek a pogácsák amíg bemelegszik) és szép pirosra sütjük kb 20-25 perc alatt.
    Nagyon finom!

    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá