Tepertős pogácsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg búza finomliszt
- 25 dkg darált tepertő vagy natúr tepertőkrém
- 25 dkg vaj/margarin vagy vegyesen
- 1 ek só
- 1 tk őrölt bors
- 5 dkg élesztő
- 1 dl tej
- csipet cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 nagy doboz tejföl (330 g)
Elkészítése:
Az élesztő a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk.
A lisztet a sóval, borssal jól összekeverjük ,beletesszük a tepertőt, vajat és összemorzsoljuk. Beleöntjük megkelt élesztőt,
a tojássárgákat ,a tejfölt és közepesen lágy, jól gyúrható tésztát dagasztunk.
Letakarva kb fél órát kelesztjük vagy amíg duplájára nem kel. Elnyújtjuk vékonyra, minden oldalát behajtjuk, újból fél óra pihentetés következik.
Kinyújtjuk 1 cm vastagra, késsel bevagdossuk, nagyobb szaggatóval kiszaggatjuk, tepsibe rakjuk,(nekem 2 tepsivel lett 35*40-es).
175 fokra előmelegítjük a sütőt (addig pihennek a pogácsák amíg bemelegszik) és szép pirosra sütjük kb 20-25 perc alatt.
Nagyon finom!
Jó étvágyat hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »