Tepertős pogácsa recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg búza finomliszt
- 25 dkg darált tepertő vagy natúr tepertőkrém
- 25 dkg vaj/margarin vagy vegyesen
- 1 ek só
- 1 tk őrölt bors
- 5 dkg élesztő
- 1 dl tej
- csipet cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1 nagy doboz tejföl (330 g)
Elkészítése:
Az élesztő a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk.
A lisztet a sóval, borssal jól összekeverjük ,beletesszük a tepertőt, vajat és összemorzsoljuk. Beleöntjük megkelt élesztőt,
a tojássárgákat ,a tejfölt és közepesen lágy, jól gyúrható tésztát dagasztunk.
Letakarva kb fél órát kelesztjük vagy amíg duplájára nem kel. Elnyújtjuk vékonyra, minden oldalát behajtjuk, újból fél óra pihentetés következik.
Kinyújtjuk 1 cm vastagra, késsel bevagdossuk, nagyobb szaggatóval kiszaggatjuk, tepsibe rakjuk,(nekem 2 tepsivel lett 35*40-es).
175 fokra előmelegítjük a sütőt (addig pihennek a pogácsák amíg bemelegszik) és szép pirosra sütjük kb 20-25 perc alatt.
Nagyon finom!
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









