Tepertős pogácsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg búza finomliszt
- 25 dkg darált tepertő vagy natúr tepertőkrém
- 25 dkg vaj/margarin vagy vegyesen
- 1 ek só
- 1 tk őrölt bors
- 5 dkg élesztő
- 1 dl tej
- csipet cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 nagy doboz tejföl (330 g)
Elkészítése:
Az élesztő a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk.
A lisztet a sóval, borssal jól összekeverjük ,beletesszük a tepertőt, vajat és összemorzsoljuk. Beleöntjük megkelt élesztőt,
a tojássárgákat ,a tejfölt és közepesen lágy, jól gyúrható tésztát dagasztunk.
Letakarva kb fél órát kelesztjük vagy amíg duplájára nem kel. Elnyújtjuk vékonyra, minden oldalát behajtjuk, újból fél óra pihentetés következik.
Kinyújtjuk 1 cm vastagra, késsel bevagdossuk, nagyobb szaggatóval kiszaggatjuk, tepsibe rakjuk,(nekem 2 tepsivel lett 35*40-es).
175 fokra előmelegítjük a sütőt (addig pihennek a pogácsák amíg bemelegszik) és szép pirosra sütjük kb 20-25 perc alatt.
Nagyon finom!
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »