Tepertős pogácsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg rétesliszt
- 10 dkg vaj
- 20 dkg tejföl
- 3 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 2 kk só (nem púpozott)
- 25 dkg darált töpörtyű (lehet több is)
Tetejére:
- tojássárgája vagy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a tejfölt, a vaj felét és az élesztős tejet.
Összegyúrjuk és jó alaposan kidolgozzuk. Lehet egy kevés lisztet is hozzáadni, ha ragad a tészta, de ez így jó.
Meleg helyen kelni hagyjuk 1 órát.
Ezalatt a töpörtyűt ledaráljuk, ha nem tettük még meg és összekeverjük a vaj másik felével.
A megkelt tésztát lisztezett felületen kisodorjuk, rákenjük a vajas tepertőt. 2-3 x hajtogatjuk, közben 1/2-1 órát pihentetjük közben. Hajtogatáskor zsírral megkenjük, hogy leveles legyen.
Az utolsó pihentetés után kb 1,5-2 ujjnyi vastagra nyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd tepsire sorakoztatjuk.
Tojássárgájával megkenjük a pogácsák tetejét és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük kb 30 perc alatt.
Tipp:
Ebből a mennyiségből kb. 60 db pogácsát kapunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »