Tepertős pogácsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg rétesliszt
- 10 dkg vaj
- 20 dkg tejföl
- 3 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 2 kk só (nem púpozott)
- 25 dkg darált töpörtyű (lehet több is)
Tetejére:
- tojássárgája vagy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a tejfölt, a vaj felét és az élesztős tejet.
Összegyúrjuk és jó alaposan kidolgozzuk. Lehet egy kevés lisztet is hozzáadni, ha ragad a tészta, de ez így jó.
Meleg helyen kelni hagyjuk 1 órát.
Ezalatt a töpörtyűt ledaráljuk, ha nem tettük még meg és összekeverjük a vaj másik felével.
A megkelt tésztát lisztezett felületen kisodorjuk, rákenjük a vajas tepertőt. 2-3 x hajtogatjuk, közben 1/2-1 órát pihentetjük közben. Hajtogatáskor zsírral megkenjük, hogy leveles legyen.
Az utolsó pihentetés után kb 1,5-2 ujjnyi vastagra nyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd tepsire sorakoztatjuk.
Tojássárgájával megkenjük a pogácsák tetejét és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük kb 30 perc alatt.
Tipp:
Ebből a mennyiségből kb. 60 db pogácsát kapunk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »