Tepertős pogácsa recept
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk és a cukorral felfutatjuk benne az élesztőt.
A többi hozzávalót egy tálba teszük és elkezdjük dagasztani, a felfutott élesztővel együtt.
Hagyjuk kelni letakarva 30 percig.
A megkelt tésztát nyujtsuk ki kb 2 mm vatgara és tekerjük fel mint a bejglit.
Megint pihentessük 30 percet, majd újabb nyújtás után (kb ujjnyi vastagra) vagdossuk be a tetejét és kenjük le tojássárgájával, szaggassúnk belőle kis pogácsákat és süssük 30 percig 180 fokon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









