Tepertős pogácsa recept

Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk és a cukorral felfutatjuk benne az élesztőt.
A többi hozzávalót egy tálba teszük és elkezdjük dagasztani, a felfutott élesztővel együtt.
Hagyjuk kelni letakarva 30 percig.
A megkelt tésztát nyujtsuk ki kb 2 mm vatgara és tekerjük fel mint a bejglit.
Megint pihentessük 30 percet, majd újabb nyújtás után (kb ujjnyi vastagra) vagdossuk be a tetejét és kenjük le tojássárgájával, szaggassúnk belőle kis pogácsákat és süssük 30 percig 180 fokon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »