Szezámmagos masni recept

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd 1 órára hűtőbe tesszük.
Lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk, majd egy közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
A kiszaggatott kör egyik oldalán félig bevágjuk a tésztát. Vele szembeni oldalon két bemetszést ejtünk 1 cm-es távolságban. Az egy vágásos tésztarészt ráhajtjuk a másik oldalra, a két vágásos közti tésztát keresztül húzzuk a tészta hátuljára.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, tojásfehérjével lekenjük, megszórjuk szezámmaggal és előmelegített sütőben takarék lángon készre sütjük kb 20 perc alatt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »