Szalalkális sós perec recept
Elkészítése:
A tejet langyosítsuk meg kissé és oldjuk fel benne a szalalkálit.
A lisztbe belekeverjük a sót, majd gyors mordulatokkal elmorzsoljuk az apró kockákra vágott vajjal. Ezután hozzáadjuk a tojást, tejfölt és a szalalkális tejet, majd összegyúrjuk.
Kissé lisztezett munkalapon kb 5 mm vastagra nyújtjuk a tésztát és perec szaggatóval kiszúrjuk. A leeső részeket újra összegyúrjuk és nyújtjuk.
Tepsire sorakoztatjuk a pereceket.
A tojássárgáját elkeverjük a tejjel és a paprikával, majd lekenjük vele a perecek tetejét. Ha szeretnénk, akkor szezámmaggal is megszórhatjuk.
180 fokos sütőben kb 8-10 perc alatt szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









