Szalalkális sós perec recept
Elkészítése:
A tejet langyosítsuk meg kissé és oldjuk fel benne a szalalkálit.
A lisztbe belekeverjük a sót, majd gyors mordulatokkal elmorzsoljuk az apró kockákra vágott vajjal. Ezután hozzáadjuk a tojást, tejfölt és a szalalkális tejet, majd összegyúrjuk.
Kissé lisztezett munkalapon kb 5 mm vastagra nyújtjuk a tésztát és perec szaggatóval kiszúrjuk. A leeső részeket újra összegyúrjuk és nyújtjuk.
Tepsire sorakoztatjuk a pereceket.
A tojássárgáját elkeverjük a tejjel és a paprikával, majd lekenjük vele a perecek tetejét. Ha szeretnénk, akkor szezámmaggal is megszórhatjuk.
180 fokos sütőben kb 8-10 perc alatt szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »









