Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szalalkális sajtos rúd (édesanyám receptje alapján) recept

Szalalkális sajtos rúd (édesanyám receptje alapján)
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 25 dkg margarin vagy vaj
    • 1 kis dobozos tejföl (kb 160 g-ra lesz szükség)
    • 20 dkg sajt reszelve
    • 1 cs szalalkáli
    • 2 kk só
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája

    Tetejére:

    • tojás fehérje
    • 15 dkg sajt reszelve
    • 1 kk piros paprika

    Elkészítése:

    A száraz alapanyagokat elkeverjük. Ezután elmorzsoljuk benne a vajat, majd a két tojás sárgájával összegyúrjuk. A tejfölt fokozatosan adagoljuk hozzá, hogy jól formázható, nyújtható tésztát kapjunk.

    A kész tésztánkat kb fél cm vastagságúra nyújtjuk, lekenjük a tojás fehérjével, megszórjuk a paprikás reszelt sajttal és derelyevágó (vagy pizzavágó) segítségével kb 1,5 cm széles csíkokra vágjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk a kis csíkokat és 180 fokos, előmelegített sütőben kb 10-12 perc alatt készre sütjük.

    A szalalkálitól kissé fel fognak jönni a rudak. Először puhák lesznek, de ahogy hűl, kicsit keményedik, így végeredményként belül omlós, kívül ropogós rudacskákat kapunk. Fém dobozban egy szalvétával letakarva jó pár napig eláll.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá