Spenótos-túrós pogácsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 50 dkg finomliszt
- 50 dkg margarin
- 2,5 dkg élesztő
- 2,5 dkg só
- ízlés szerint előfőzött spenót
- ízlés szerint szezámmag
- ízlés szerint napraforgómag
Kenéshez:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egyszerűen összekeverjük és összegyúrjuk, lefedve 40 percig állni hagyjuk.
Kinyújtjuk és mindkét oldalát félig behajtjuk. Újabb 30 perc pihentetés következik.
A hajtogatást még kétszer elvégezzük.
A harmadik nyújtásnál megkenjük spenóttal. A két végét félig behajtjuk, majd a másik végét teljesen ráhajtjuk. Pihentetjük újabb 30 percet.
Ha lejár az ideje lisztezett deszkán kinyújtjuk, kiszaggatjuk. Tepsire helyezzük és tojással megkenjük.
20 percig állni hagyjuk, közben a sütőt közben előmelegítjük 200 fokra.
A pogácsák tetejét megszórjuk ízlés szerint szezámmaggal vagy napraforgó maggal, majd kb 22-25 percig sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »