Spenótos-túrós pogácsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 50 dkg finomliszt
- 50 dkg margarin
- 2,5 dkg élesztő
- 2,5 dkg só
- ízlés szerint előfőzött spenót
- ízlés szerint szezámmag
- ízlés szerint napraforgómag
Kenéshez:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egyszerűen összekeverjük és összegyúrjuk, lefedve 40 percig állni hagyjuk.
Kinyújtjuk és mindkét oldalát félig behajtjuk. Újabb 30 perc pihentetés következik.
A hajtogatást még kétszer elvégezzük.
A harmadik nyújtásnál megkenjük spenóttal. A két végét félig behajtjuk, majd a másik végét teljesen ráhajtjuk. Pihentetjük újabb 30 percet.
Ha lejár az ideje lisztezett deszkán kinyújtjuk, kiszaggatjuk. Tepsire helyezzük és tojással megkenjük.
20 percig állni hagyjuk, közben a sütőt közben előmelegítjük 200 fokra.
A pogácsák tetejét megszórjuk ízlés szerint szezámmaggal vagy napraforgó maggal, majd kb 22-25 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »