Sós, szezámmagos perec recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 7 g szárított élesztő
- 1 kk só
- 180 ml langyos víz
- 2 ek (olíva)olaj
A tetejére:
- 1 kisebb felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - szezámmag, só ízlés szerint
Elkészítése:
A lisztet a sóval, majd az élesztővel elkeverjük. Langyos vízzel rugalmas tésztát gyúrunk, majd az olajat hozzáadva hólyagosra dagasztjuk.
Meleg helyen duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületre tesszük és 7 darabba vágjuk.
Kisujjnyi vékonyra kinyújtjuk és gömbölyű rúddá formázzuk, majd perecet formázunk belőle.
Sütőpapírral fedett tepsire helyezzük, felvert tojással lekenjük és szezámmaggal, sóval megszórjuk.
20 percet még meleg helyen kelesztjük.
180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »









