Sós, szezámmagos perec recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 7 g szárított élesztő
- 1 kk só
- 180 ml langyos víz
- 2 ek (olíva)olaj
A tetejére:
- 1 kisebb felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- szezámmag, só ízlés szerint
Elkészítése:
A lisztet a sóval, majd az élesztővel elkeverjük. Langyos vízzel rugalmas tésztát gyúrunk, majd az olajat hozzáadva hólyagosra dagasztjuk.
Meleg helyen duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületre tesszük és 7 darabba vágjuk.
Kisujjnyi vékonyra kinyújtjuk és gömbölyű rúddá formázzuk, majd perecet formázunk belőle.
Sütőpapírral fedett tepsire helyezzük, felvert tojással lekenjük és szezámmaggal, sóval megszórjuk.
20 percet még meleg helyen kelesztjük.
180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »