Sós, szezámmagos perec recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 7 g szárított élesztő
- 1 kk só
- 180 ml langyos víz
- 2 ek (olíva)olaj
A tetejére:
- 1 kisebb felvert FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- szezámmag, só ízlés szerint
Elkészítése:
A lisztet a sóval, majd az élesztővel elkeverjük. Langyos vízzel rugalmas tésztát gyúrunk, majd az olajat hozzáadva hólyagosra dagasztjuk.
Meleg helyen duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületre tesszük és 7 darabba vágjuk.
Kisujjnyi vékonyra kinyújtjuk és gömbölyű rúddá formázzuk, majd perecet formázunk belőle.
Sütőpapírral fedett tepsire helyezzük, felvert tojással lekenjük és szezámmaggal, sóval megszórjuk.
20 percet még meleg helyen kelesztjük.
180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.