Sós teasütemény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 90 dkg liszt
- 48 dkg margarin / vaj (kinek mi)
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2,4 dl habtejszín! (igen, jól írtam!)
- 2 dkg só (nekem kevés, szerintem elbír többet is! kóstoljátok meg a begyúrt tésztát!)
A tetejére:
- tojássárgája, reszelt sajt, magok
Elkészítése:
A hozzávalókat összedobjuk és készítünk egy tésztát. Ne gyúrmákoljuk sokáig! Ha van rá lehetőségünk, akkor gépbe készítsük el.
Ha összeállt a tészta nyújtsuk ki kb. másfél centis vastagságúra, tegyük egy tálcára vagy deszkára és dugjuk a fagyasztóba jó fél órára.
Ha letelt az idő vágjuk fel egyforma darabokra, kenjük le sárgájával és szórjuk meg ízlés szerint sajttal, magokkal. Előmelegített, 200 fokos sütőben süssük meg.
Vigyázat!!! Eteti magát, függőséget okoz!
Tipp:
Mielőtt a fagyasztóba tettem a tésztát ketté osztottam, hogy jobban elférjen.
Egy deszkára tettem, a két tésztalap közé szilikonos sütőpapír került, így egy kalap alatt le volt a gond és elég volt egy rekeszt kiszednem a fagyasztóból.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »