Sós teasütemény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 90 dkg liszt
- 48 dkg margarin / vaj (kinek mi)
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2,4 dl habtejszín! (igen, jól írtam!)
- 2 dkg só (nekem kevés, szerintem elbír többet is! kóstoljátok meg a begyúrt tésztát!)
A tetejére:
- tojássárgája, reszelt sajt, magok
Elkészítése:
A hozzávalókat összedobjuk és készítünk egy tésztát. Ne gyúrmákoljuk sokáig! Ha van rá lehetőségünk, akkor gépbe készítsük el.
Ha összeállt a tészta nyújtsuk ki kb. másfél centis vastagságúra, tegyük egy tálcára vagy deszkára és dugjuk a fagyasztóba jó fél órára.
Ha letelt az idő vágjuk fel egyforma darabokra, kenjük le sárgájával és szórjuk meg ízlés szerint sajttal, magokkal. Előmelegített, 200 fokos sütőben süssük meg.
Vigyázat!!! Eteti magát, függőséget okoz!
Tipp:
Mielőtt a fagyasztóba tettem a tésztát ketté osztottam, hogy jobban elférjen.
Egy deszkára tettem, a két tésztalap közé szilikonos sütőpapír került, így egy kalap alatt le volt a gond és elég volt egy rekeszt kiszednem a fagyasztóból.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »