Sós, szezámmagos teasütemény recept

Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 1 tk só
- késhegnyi sütőpor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7,5 dkg vaj
- 22 dkg tejföl
A tetejére:
- 1 ek tej
- tojás
- szezámmag
Elkészítése:
A lisztet a sóval, sütőporral elkeverjük. A margarinnal elmorzsoljuk a lisztes keveréket.
A tojást felverjük. Egy picit hagyunk belőle a sütemény lekenésére. A többit a tésztához adjuk és a tejföllel jól összegyúrjuk.
20 percre a fagyasztóba tesszük becsomagolva.
Ezután fél cm vastagra kinyújtjuk és tetszőleges formával kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsibe tesszük.
A maradék tojást a tejjel elkeverjük, majd lekenjük vele a és bőven megszórjuk szezámmaggal. 190 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »