Sós, szezámmagos teasütemény recept

Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 1 tk só
- késhegnyi sütőpor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7,5 dkg vaj
- 22 dkg tejföl
A tetejére:
- 1 ek tej
- tojás
- szezámmag
Elkészítése:
A lisztet a sóval, sütőporral elkeverjük. A margarinnal elmorzsoljuk a lisztes keveréket.
A tojást felverjük. Egy picit hagyunk belőle a sütemény lekenésére. A többit a tésztához adjuk és a tejföllel jól összegyúrjuk.
20 percre a fagyasztóba tesszük becsomagolva.
Ezután fél cm vastagra kinyújtjuk és tetszőleges formával kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsibe tesszük.
A maradék tojást a tejjel elkeverjük, majd lekenjük vele a és bőven megszórjuk szezámmaggal. 190 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »