Sós, szezámmagos teasütemény recept
Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 1 tk só
- késhegnyi sütőpor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 7,5 dkg vaj
- 22 dkg tejföl
A tetejére:
- 1 ek tej
- tojás
- szezámmag
Elkészítése:
A lisztet a sóval, sütőporral elkeverjük. A margarinnal elmorzsoljuk a lisztes keveréket.
A tojást felverjük. Egy picit hagyunk belőle a sütemény lekenésére. A többit a tésztához adjuk és a tejföllel jól összegyúrjuk.
20 percre a fagyasztóba tesszük becsomagolva.
Ezután fél cm vastagra kinyújtjuk és tetszőleges formával kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsibe tesszük.
A maradék tojást a tejjel elkeverjük, majd lekenjük vele a és bőven megszórjuk szezámmaggal. 190 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »









