Sós, szezámmagos teasütemény recept

Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 1 tk só
- késhegnyi sütőpor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7,5 dkg vaj
- 22 dkg tejföl
A tetejére:
- 1 ek tej
- tojás
- szezámmag
Elkészítése:
A lisztet a sóval, sütőporral elkeverjük. A margarinnal elmorzsoljuk a lisztes keveréket.
A tojást felverjük. Egy picit hagyunk belőle a sütemény lekenésére. A többit a tésztához adjuk és a tejföllel jól összegyúrjuk.
20 percre a fagyasztóba tesszük becsomagolva.
Ezután fél cm vastagra kinyújtjuk és tetszőleges formával kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsibe tesszük.
A maradék tojást a tejjel elkeverjük, majd lekenjük vele a és bőven megszórjuk szezámmaggal. 190 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »