Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sörkifli recept

Sörkifli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 1/2 kg liszt
    • 2 dkg élesztő
    • szezámmag vagy köménymag
    • 3-4 dl langyos tej
    • 6 dkg olvasztott vaj a cikkek kenéséhez

    Kenéshez:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 ek tej

    Elkészítése:
    Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk 1 mk cukorral.

    A liszthez hozzáadjuk a többi hozzávalót a megkelt élesztővel és a tejjel rétestészta állagú tésztát dagasztunk.

    Négy cipót formálunk, ezeket kerekre kinyújtjuk és megkenjük az olvasztott vajjal.

    Mindegyik kört 8 cikkbe vágjuk, kívülről befelé haladva felsodorjuk, kifliket formálunk, sütőlemezre helyezzük.

    A tojást elkeverjük a tejjel, majd megkenjük a kiflik tetejét, szezámmaggal vagy köménymaggal megszórjuk, és pihentetjük fél órát.

    180 fokra melegített sütőben, 25-30 perc alatt megsütjük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá