Sörkifli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 1/2 kg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • szezámmag vagy köménymag
  • 3-4 dl langyos tej
  • 6 dkg olvasztott vaj a cikkek kenéséhez

Kenéshez:

  • 1 db tojás sárgája
  • 1 ek tej

Elkészítése:
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk 1 mk cukorral.

A liszthez hozzáadjuk a többi hozzávalót a megkelt élesztővel és a tejjel rétestészta állagú tésztát dagasztunk.

Négy cipót formálunk, ezeket kerekre kinyújtjuk és megkenjük az olvasztott vajjal.

Mindegyik kört 8 cikkbe vágjuk, kívülről befelé haladva felsodorjuk, kifliket formálunk, sütőlemezre helyezzük.

A tojást elkeverjük a tejjel, majd megkenjük a kiflik tetejét, szezámmaggal vagy köménymaggal megszórjuk, és pihentetjük fél órát.

180 fokra melegített sütőben, 25-30 perc alatt megsütjük.