Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sonkás-sajtos vendégváró kosárkák recept

Sonkás-sajtos vendégváró kosárkák
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Kosárkákhoz:

    • 25 dkg főtt, áttört burgonya
    • 25 dkg finomliszt
    • 25 dkg margarin
    • 1 tk só

    Kosarak kenéséhez:

    • 1 kisebb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Szóráshoz:

    • szezámmag ízlés szerint

    Töltelékhez:

    • 15 dkg gépsonka felaprítva
    • 1 ek étolaj
    • 1 kk házi paprikakrém
    • 10 dkg mini mozzarella golyó

    Elkészítése:

    Kosárkák készítése:

    A még meleg, főtt burgonyát megtisztítjuk, majd krumpli nyomón átnyomjuk.

    A krumplit a liszttel, margarinnal és a sóval összegyúrjuk. Fél ujjnyi vastagra nyújtjuk, nagy fánkszaggatóval kiszúrjuk és a 3 karikát úgy helyezzük egymásra, hogy az alsó egészben marad,a két felső közepét pedig egy kisebb formával kiszúrjuk. Tojással lekenjük.

    Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk. A leeső részekből kisebb pogácsa szaggatóval korongokat szúrunk ki és felvert tojással lekenjük, szezámmaggal megszórjuk. Ebből is 8 db lett. Ez lesz a kosárkák fedele.

    180 fokra melegített sütőben arany barnára sütjük.

    A kosár fedeleket kb 10 perc után kiszedhetjük a sütőből, mivel hamarabb megsül, mint a három réteg. Kb 25 perc alatt készre sül. Száraz, hűvös helyen hetekig eltarthatjuk.

    Töltelék készítése:

    Egy serpenyőben az étolajat felhevítjük és rászórjuk az aprított gépsonkát. Fűszerezzük paprikakrémmel és kicsit átsütjük. A mozzarella golyókat is hozzáadva a sajt felolvadásig kevergetjük.

    Betöltjük a kosarakat a kész töltelékkel. Piros és zöld paprika darabokat tettem még a tetejére. A fedelét rátesszük és már fogyaszthatjuk is.
    Tölthetjük mással is. Például: tojáskrémmel, gombás, húsos raguval is. Ki mit szeret.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá