Sonkás-sajtos vendégváró kosárkák recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Kosárkákhoz:
- 25 dkg főtt, áttört burgonya
- 25 dkg finomliszt
- 25 dkg margarin
- 1 tk só
Kosarak kenéséhez:
- 1 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Szóráshoz:
- szezámmag ízlés szerint
Töltelékhez:
- 15 dkg gépsonka felaprítva
- 1 ek étolaj
- 1 kk házi paprikakrém
- 10 dkg mini mozzarella golyó
Elkészítése:
Kosárkák készítése:
A még meleg, főtt burgonyát megtisztítjuk, majd krumpli nyomón átnyomjuk.
A krumplit a liszttel, margarinnal és a sóval összegyúrjuk. Fél ujjnyi vastagra nyújtjuk, nagy fánkszaggatóval kiszúrjuk és a 3 karikát úgy helyezzük egymásra, hogy az alsó egészben marad,a két felső közepét pedig egy kisebb formával kiszúrjuk. Tojással lekenjük.
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk. A leeső részekből kisebb pogácsa szaggatóval korongokat szúrunk ki és felvert tojással lekenjük, szezámmaggal megszórjuk. Ebből is 8 db lett. Ez lesz a kosárkák fedele.
180 fokra melegített sütőben arany barnára sütjük.
A kosár fedeleket kb 10 perc után kiszedhetjük a sütőből, mivel hamarabb megsül, mint a három réteg. Kb 25 perc alatt készre sül. Száraz, hűvös helyen hetekig eltarthatjuk.
Töltelék készítése:
Egy serpenyőben az étolajat felhevítjük és rászórjuk az aprított gépsonkát. Fűszerezzük paprikakrémmel és kicsit átsütjük. A mozzarella golyókat is hozzáadva a sajt felolvadásig kevergetjük.
Betöltjük a kosarakat a kész töltelékkel. Piros és zöld paprika darabokat tettem még a tetejére. A fedelét rátesszük és már fogyaszthatjuk is.
Tölthetjük mással is. Például: tojáskrémmel, gombás, húsos raguval is. Ki mit szeret.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »