Sonkás-sajtos vendégváró kosárkák recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Kosárkákhoz:
- 25 dkg főtt, áttört burgonya
- 25 dkg finomliszt
- 25 dkg margarin
- 1 tk só
Kosarak kenéséhez:
- 1 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Szóráshoz:
- szezámmag ízlés szerint
Töltelékhez:
- 15 dkg gépsonka felaprítva
- 1 ek étolaj
- 1 kk házi paprikakrém
- 10 dkg mini mozzarella golyó
Elkészítése:
Kosárkák készítése:
A még meleg, főtt burgonyát megtisztítjuk, majd krumpli nyomón átnyomjuk.
A krumplit a liszttel, margarinnal és a sóval összegyúrjuk. Fél ujjnyi vastagra nyújtjuk, nagy fánkszaggatóval kiszúrjuk és a 3 karikát úgy helyezzük egymásra, hogy az alsó egészben marad,a két felső közepét pedig egy kisebb formával kiszúrjuk. Tojással lekenjük.
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk. A leeső részekből kisebb pogácsa szaggatóval korongokat szúrunk ki és felvert tojással lekenjük, szezámmaggal megszórjuk. Ebből is 8 db lett. Ez lesz a kosárkák fedele.
180 fokra melegített sütőben arany barnára sütjük.
A kosár fedeleket kb 10 perc után kiszedhetjük a sütőből, mivel hamarabb megsül, mint a három réteg. Kb 25 perc alatt készre sül. Száraz, hűvös helyen hetekig eltarthatjuk.
Töltelék készítése:
Egy serpenyőben az étolajat felhevítjük és rászórjuk az aprított gépsonkát. Fűszerezzük paprikakrémmel és kicsit átsütjük. A mozzarella golyókat is hozzáadva a sajt felolvadásig kevergetjük.
Betöltjük a kosarakat a kész töltelékkel. Piros és zöld paprika darabokat tettem még a tetejére. A fedelét rátesszük és már fogyaszthatjuk is.
Tölthetjük mással is. Például: tojáskrémmel, gombás, húsos raguval is. Ki mit szeret.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »