Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sonkás rétegelt stangli recept

Sonkás rétegelt stangli
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 1,5 kg sima liszt
    • 7,5 dkg élesztő
    • 300 g natúr joghurt
    • 40 dkg sütőmargarin
    • 2,5-3 dl langyos tej
    • 1 ek só

    Töltelék:

    • 10-12 dkg margarin
    • 12 dkg füstölt sonka vagy tarja
    • 20 dkg trappista sajt

    Tetejére:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg trappista sajt
    • 1 cs (50g) hántolt, pirított napraforgómag
    • kevés só (elhagyható)

    Elkészítése:

    Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk, a lisztben elkeverjük a sót és összemorzsoljuk a margarinnal és a joghurttal, majd további kevés tej hozzáadásával az anyagokat alaposan összegyúrjuk és 6 egyenlő részre vágjuk, végül mindegyik részt szép kerek gombóccá gyúrjuk és lisztezett deszkán letakarva pihentetjük 15-20 percet.

    Ezalatt a füstölt sonkát vagy tarját nagyon apró kockára összevágjuk, a sajtot lereszeljük és elosztjuk 5-5 egyenlő részre.

    Az első tésztagombócot lisztezett felületen fél centi vastagra kinyújtjuk, rákenjük a margarin 1/5-öd részét, rászórunk 1 rész apró sonkát és 1 rész reszelt sajtot, majd rátesszük a következő,- ugyanakkorára kinyújtott tésztát és ezzel a művelettel addig rétegelünk, amíg a végére a hatodik tésztalappal le nem zárjuk a sort!

    Az így kapott stangli alapot sodrófával kb. 2 centi vastagra kinyújtjuk, megkenjük a tetejét felvert tojással, megszórjuk a reszelt sajttal és a pirított napraforgómaggal.

    Ízlés szerint még azért megsózhatjuk, de elhagyható!

    A sütőt előmelegítjük 210 fokra.

    A stanglit egy pizzavágóval tetszés szerinti rudacskákra vágjuk, sütőpapírral bélelt lemezre sorakoztatjuk és kb. 18-20 perc alatt szép pirosra sütjük.

    Vigyázat! Frissen, forrón, ropogósan nagyon eteti magát, képtelenség abbahagyni! :)

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá