Sajttal töltött sajtos perec recept

Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 1 élesztő
- 1 dl tej
- 10 dkg vaj
- 1 kis dobozos tejföl (140 g)
- 1 tömlős sajt (natúr)
- 1 csapott evőkanál só
- csipet cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS + 1 a kenéshez
- 10 dkg reszelt sajt
- 10 dkg vékonyra szeletelt sajt
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk és az élesztőt a cukorral együtt beletesszük és felfuttatjuk.
A lisztet, sót és a többi hozzávalót a tálba tesszük a felfutott élesztővel és tésztává gyúrjuk.
Langyos helyen kelesztjük 40 percig letakarva.
Ezután darabokra vágjuk és kilapítjuk egyenként.
A belsejébe rakjuk a sajtszeleteket és összecsipkedjük, majd ezután perec alakúra formázzuk.
Tepsibe tesszük és 15 percig kelesztjük, majd tojással lekenjük és sajttal megszórjuk.
180 fokos sütőben 20 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »