Sajtroló recept
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
Krém:
- 0,5 l tej
- 5 ek liszt
- 25 dkg sajt (ementáli és füstölt sajt keverékét használtam)
- 10 dkg vaj
- 1 db tömlős sajt (10 dkg)
- só, bors
- +reszelt sajt a díszítéshez
Elkészítése:
A lisztet csomómentesen elkeverjük a tejjel, majd felforraljuk. Vigyázzunk hamar leég, így folyamatosan kevergessük.
Amikor besűrűsödött a reszelt sajtot is beletesszük. Addig keverjük amíg a sajt elolvad benne. Ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük.
Ha kihűlt belekeverjük a sajtkrémet is. A szoba hőmérsékletű vajat habosra keverjük, először csak magában aztán a sajtkrémet is hozzáadjuk.
Amíg a krém hűl, elkészítjük a rolókat. A leveles tésztát kinyújtjuk kb. 2-3 mm vastagra. 1 cm széles csíkokra felvágjuk, és a formára rátekerjük.
A formákat nem szükséges beolajozni, mert a tésztában elegendő zsíradék van, így nem fog ráragadni.
Felvert tojással megkenjük a tetejüket és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt a krémmel megtöltjük, végeit reszelt sajtba nyomjuk.