Sajtroló recept

Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
Krém:
- 0,5 l tej
- 5 ek liszt
- 25 dkg sajt (ementáli és füstölt sajt keverékét használtam)
- 10 dkg vaj
- 1 db tömlős sajt (10 dkg)
- só, bors
- +reszelt sajt a díszítéshez
Elkészítése:
A lisztet csomómentesen elkeverjük a tejjel, majd felforraljuk. Vigyázzunk hamar leég, így folyamatosan kevergessük.
Amikor besűrűsödött a reszelt sajtot is beletesszük. Addig keverjük amíg a sajt elolvad benne. Ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük.
Ha kihűlt belekeverjük a sajtkrémet is. A szoba hőmérsékletű vajat habosra keverjük, először csak magában aztán a sajtkrémet is hozzáadjuk.
Amíg a krém hűl, elkészítjük a rolókat. A leveles tésztát kinyújtjuk kb. 2-3 mm vastagra. 1 cm széles csíkokra felvágjuk, és a formára rátekerjük.
A formákat nem szükséges beolajozni, mert a tésztában elegendő zsíradék van, így nem fog ráragadni.
Felvert tojással megkenjük a tetejüket és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt a krémmel megtöltjük, végeit reszelt sajtba nyomjuk.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »