Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos roló recept

Sajtos roló
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag leveles tészta
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS lekenni

    Krém:

    • 8 dkg margarin
    • 2 púpos ek liszt
    • 3 dl tej
    • 10 dkg reszelt sajt
    • 10 dkg natúr tömlős sajt
    • só, kevés fehér örőlt bors

    Díszítés:

    • 5-10 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    A leveles tésztát vékonyra kinyújtjuk, 2-3 cm széles csíkokra vágjuk és lekenjük enyhén felvert tojással.

    A habroló csöveket kenőecsettel vékonyan lekenjük olajjal (nekem nincs habroló csövem, így alufólia gurigàt 7 cm darabokra vágtam, alufóliàval betekertem, sütés végeztével elraktam és újra hasznàlható).

    A tésztacsíkokat kis átfedéssel rátekerjük a csövekre, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A sütőt előmelegítjük 200 fokra és 10-15 perc alatt készre sütjük.

    A margarint felolvasztjuk egy edényben, majd elkeverjük a lisztet benne és zsemleszínűre piritjuk. Fokozatosan hozzáadjuk a tejet és sűrű krémmé főzzük.

    Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a reszelt sajtot és a krémsajtot sóval, borssal ízesítjük és az egészet jól elkeverjük.

    A rolókat megtöltjük a krémnel habzsák vagy kiskanál segítségével.

    A végeit reszelt sajtba mártjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá