Sajtos, réteges kifli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg finomliszt
- 10 dkg puha vaj vagy margarin
- 3 dkg élesztő
- 1,5 dl langyos tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 120 g tejföl
- 1 kk cukor
- 2 tk só vagy ízlés szerint
Töltelékhez:
- 10 dkg puha vaj vagy margarin
- 10 dkg reszelt sajt (fele lehet füstölt is)
Tetejére:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - reszelt sajt és magvak
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk a cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
A lisztet egy tálba tesszük, elkeverjük benne a sót, majd hozzáadjuk a tejfölt, a tojást, az élesztős tejet és elkezdjük összegyúrni az egészet. Akikor félig összeállt, akkor beledolgozzuk a puha vajat is és kidagasztjuk.
Kelesztés nélkül egy lisztezett deszkán kinyújtjuk amilyen vékonyra csak tudjuk és megkenjük a puha vajjal, majd rászórjuk a reszelt sajtot és a rövidebb oldalától kezdve feltekerjük. Letakarjuk és 10 percet pihentetjük, majd középen kettévágjuk.
Az egyik felét kinyújtjuk kb 30*40 cm-es lappá, felvágjuk háromszögekre attól függően, mekkora kifliket szeretnénk. A szélesebbik oldalán kis bemetszést ejtünk, majd feltekerjük.
A kész kifliket sütőpapíros tepsire tesszük egymástól távolabb és 30 percig langyos helyen kelesztjük.
A másik tésztával is így járunk el.
Kelesztés után megkenjük felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal vagy magvakkal.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra és az aljába egy kisebb tepsiben vizet teszünk. Amikor a sütő bemelegedett betoljuk a kifliket és 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









