Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos, réteges kifli recept

Sajtos, réteges kifli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 60 dkg finomliszt
    • 10 dkg puha vaj vagy margarin
    • 3 dkg élesztő
    • 1,5 dl langyos tej
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 120 g tejföl
    • 1 kk cukor
    • 2 tk só vagy ízlés szerint

    Töltelékhez:

    • 10 dkg puha vaj vagy margarin
    • 10 dkg reszelt sajt (fele lehet füstölt is)

    Tetejére:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • reszelt sajt és magvak

    Elkészítése:

    A tejet meglangyosítjuk a cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.

    A lisztet egy tálba tesszük, elkeverjük benne a sót, majd hozzáadjuk a tejfölt, a tojást, az élesztős tejet és elkezdjük összegyúrni az egészet. Akikor félig összeállt, akkor beledolgozzuk a puha vajat is és kidagasztjuk.

    Kelesztés nélkül egy lisztezett deszkán kinyújtjuk amilyen vékonyra csak tudjuk és megkenjük a puha vajjal, majd rászórjuk a reszelt sajtot és a rövidebb oldalától kezdve feltekerjük. Letakarjuk és 10 percet pihentetjük, majd középen kettévágjuk.

    Az egyik felét kinyújtjuk kb 30*40 cm-es lappá, felvágjuk háromszögekre attól függően, mekkora kifliket szeretnénk. A szélesebbik oldalán kis bemetszést ejtünk, majd feltekerjük.

    A kész kifliket sütőpapíros tepsire tesszük egymástól távolabb és 30 percig langyos helyen kelesztjük.

    A másik tésztával is így járunk el.

    Kelesztés után megkenjük felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal vagy magvakkal.

    A sütőt előmelegítjük 180 fokra és az aljába egy kisebb tepsiben vizet teszünk. Amikor a sütő bemelegedett betoljuk a kifliket és 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá