Sajtos pogácsa recept

Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 25 dkg margarin
- 2 dl tejföl
- 30 dkg sajt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (csak a sárgája kell a tésztába)
- 1 dl tej
- csipet cukor
- 2 dkg élesztő
- só
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben.
A hozzávalókat a sajt felével egy tálban összkeverjük, majd az élesztőt a közepébe öntjük. Ezt összegyúrjuk és fél órára meleg helyre tesszük kelni.
Közben a tepsit kikenjük vajjal, a sütőt felfűtjük 200 fokra.
Miután megkelt a tészta, 3-4 cm vastagra nyújtjuk, tetetejét késsel bevagdossuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
A pogácsák tetejét a megmaradt tojásfehérjével lekenjük, majd megszórjuk a sajt másik felével.
25-30 perc alatt megsütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »