Sajtos pogácsa recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 25 dkg margarin
- 2 dl tejföl
- 30 dkg sajt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (csak a sárgája kell a tésztába)
- 1 dl tej
- csipet cukor
- 2 dkg élesztő
- só
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben.
A hozzávalókat a sajt felével egy tálban összkeverjük, majd az élesztőt a közepébe öntjük. Ezt összegyúrjuk és fél órára meleg helyre tesszük kelni.
Közben a tepsit kikenjük vajjal, a sütőt felfűtjük 200 fokra.
Miután megkelt a tészta, 3-4 cm vastagra nyújtjuk, tetetejét késsel bevagdossuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
A pogácsák tetejét a megmaradt tojásfehérjével lekenjük, majd megszórjuk a sajt másik felével.
25-30 perc alatt megsütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.