Sajtos pogácsa recept

Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 25 dkg margarin
- 2 dl tejföl
- 30 dkg sajt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (csak a sárgája kell a tésztába)
- 1 dl tej
- csipet cukor
- 2 dkg élesztő
- só
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben.
A hozzávalókat a sajt felével egy tálban összkeverjük, majd az élesztőt a közepébe öntjük. Ezt összegyúrjuk és fél órára meleg helyre tesszük kelni.
Közben a tepsit kikenjük vajjal, a sütőt felfűtjük 200 fokra.
Miután megkelt a tészta, 3-4 cm vastagra nyújtjuk, tetetejét késsel bevagdossuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
A pogácsák tetejét a megmaradt tojásfehérjével lekenjük, majd megszórjuk a sajt másik felével.
25-30 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »