Sajtos pogácsa recept

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk (nem kell az élesztőt felfuttatni, csak belemorzsolni).
A kész tésztát egy nagy nylon zacskóba tesszük, majd egy éjszakára betesszük a hűtőbe.
Másnap kivesszük, deszkára borítjuk, kissé átgyúrjuk, majd kb 1,5 ujjnyi vastagra nyújtjuk. Tetszőleges méretű szaggatóval kiszaggatjuk a pogácsákat.
Egy nagy gáztepsit sütőpapírral bélelünk, majd a pogácsákat belesorakoztatjuk, megkenjük felvert tojással és megszórjuk reszelt sajttal.
A sütőt 180 fokra begyújtjuk, majd amikor bemelegedett betesszük a tepsit. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Nekem 135 darab közepes nagyságú pogácsám lett ebből az adagból.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »