Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos pogácsa recept

Sajtos pogácsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 1 kg finomliszt (lehet felesben réteslissztel is készíteni)
    • 50 dkg margarin
    • 330 g tejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kocka friss élesztő (42 g)
    • 1 evőkanál só
    • 25 dkg reszelt sajt

    Tetejére:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • reszelt sajt

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk (nem kell az élesztőt felfuttatni, csak belemorzsolni).

    A kész tésztát egy nagy nylon zacskóba tesszük, majd egy éjszakára betesszük a hűtőbe.

    Másnap kivesszük, deszkára borítjuk, kissé átgyúrjuk, majd kb 1,5 ujjnyi vastagra nyújtjuk. Tetszőleges méretű szaggatóval kiszaggatjuk a pogácsákat.

    Egy nagy gáztepsit sütőpapírral bélelünk, majd a pogácsákat belesorakoztatjuk, megkenjük felvert tojással és megszórjuk reszelt sajttal.

    A sütőt 180 fokra begyújtjuk, majd amikor bemelegedett betesszük a tepsit. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

    Nekem 135 darab közepes nagyságú pogácsám lett ebből az adagból.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá