Sajtos pogácsa recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk (nem kell az élesztőt felfuttatni, csak belemorzsolni).
A kész tésztát egy nagy nylon zacskóba tesszük, majd egy éjszakára betesszük a hűtőbe.
Másnap kivesszük, deszkára borítjuk, kissé átgyúrjuk, majd kb 1,5 ujjnyi vastagra nyújtjuk. Tetszőleges méretű szaggatóval kiszaggatjuk a pogácsákat.
Egy nagy gáztepsit sütőpapírral bélelünk, majd a pogácsákat belesorakoztatjuk, megkenjük felvert tojással és megszórjuk reszelt sajttal.
A sütőt 180 fokra begyújtjuk, majd amikor bemelegedett betesszük a tepsit. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Nekem 135 darab közepes nagyságú pogácsám lett ebből az adagból.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.