Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos perec recept

Sajtos perec
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 0,5kg finomliszt
    • 2 csapott tk só
    • 25 dkg magarin vagy vaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSságája
    • 1 cs sütőpor
    • 25 dkg reszelt sajt
    • 2-3 ek tejföl

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • magok: szazám, len, kömény vagy egész mák

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit egy nagyobb edénybe mérjük és alaposan összegyúrjuk annyi tejföllel, amennyivel a tészta jó állagú lesz. Becsomgaoljuk és néhány órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.

    A pihentetés után kb 0,5 cm vastagra nyújtjuk a tésztát és kiszaggatjuk. A leeső részeket újra összegyúrjuk, majd kiszaggatjuk.

    A kis pereceket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és enyhén felvert tojással megkenjük. Tetejére különböző magokat, sajtot szórhatunk.

    180 fokos sütőben kb 25-30 perc alatt megsütjük.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá