Sajtos perec

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 0,5kg finomliszt
  • 2 csapott tk só
  • 25 dkg magarin vagy vaj
  • 2 tojásságája
  • 1 cs sütőpor
  • 25 dkg reszelt sajt
  • 2-3 ek tejföl

Tetejére:

  • 1 tojás
  • magok: szazám, len, kömény vagy egész mák

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit egy nagyobb edénybe mérjük és alaposan összegyúrjuk annyi tejföllel, amennyivel a tészta jó állagú lesz. Becsomgaoljuk és néhány órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.

A pihentetés után kb 0,5 cm vastagra nyújtjuk a tésztát és kiszaggatjuk. A leeső részeket újra összegyúrjuk, majd kiszaggatjuk.

A kis pereceket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és enyhén felvert tojással megkenjük. Tetejére különböző magokat, sajtot szórhatunk.

180 fokos sütőben kb 25-30 perc alatt megsütjük.