Sajtos perec recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál sütőpor
- 20 dkg sajt
- 3 evőkanál tejföl
A kenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A tetejére:
- reszelt sajt
- szezámmag
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a sütőporral, a sóval, a reszelt sajttal, majd a szobahőmérsékletű margarinnal és a tejföllel elmorzsoljuk. Lágy tésztát gyúrunk belőle.
Lisztezett gyúrólapon 1 cm vastagságúra nyújtjuk és perec kiszúróval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük. Tetejét megkenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal és szezámmaggal.
180 ºC-ra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.
Amikor a teteje aranybarna színt kap, már ki is vehetjük a sütőből.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »