Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos kosárka recept

Sajtos kosárka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag leveles tészta (500 g)

    Sajttöltelék:

    • 50 dkg reszelt sajt
    • 2 púpozott evőkanál rétesliszt
    • 3-4 g (negyed csomag) sütőpor
    • 2 csipet só
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 250 ml főzőtejszín

    Elkészítése:

    A leveles tésztát szoba hőmérsékletenkiengedjük, aztán vékonyra nyújtjuk és a kosárka formákat kibéleljük a tésztával, amit kis kockákra vágtunk.A széleit leszedjük. A formákat nem kell semmivel kikenni.

    A sajtot egy tálba reszeljük, rászórjuk a lisztet, a sütőport, a sót és a kissé felvert tojásokat ráöntjük, végül a tejszínt is hozzáadjuk. Ha kicsit híg lenne a masszánk, tehetünk hozzá még lisztet.

    A kibélelt formákat 3/4-ig töltjük a sajtos masszával, majd előmelegített sütőben, 180 fokon aranysárgára sütjük.

    Tipp:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá