Sajtos kosárka recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta (500 g)
Sajttöltelék:
- 50 dkg reszelt sajt
- 2 púpozott evőkanál rétesliszt
- 3-4 g (negyed csomag) sütőpor
- 2 csipet só
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 250 ml főzőtejszín
Elkészítése:
A leveles tésztát szoba hőmérsékletenkiengedjük, aztán vékonyra nyújtjuk és a kosárka formákat kibéleljük a tésztával, amit kis kockákra vágtunk.A széleit leszedjük. A formákat nem kell semmivel kikenni.
A sajtot egy tálba reszeljük, rászórjuk a lisztet, a sütőport, a sót és a kissé felvert tojásokat ráöntjük, végül a tejszínt is hozzáadjuk. Ha kicsit híg lenne a masszánk, tehetünk hozzá még lisztet.
A kibélelt formákat 3/4-ig töltjük a sajtos masszával, majd előmelegített sütőben, 180 fokon aranysárgára sütjük.
Tipp:
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.